Natrag
21.2.2019 10:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uskoro program stambenog zbrinjavanja umjetnika

3.9.2012 @ 17:02 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Gradonačelnik Andro Vlahušić na današnjem je kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi najavio program stambenog rješavanja umjetnika.

– Pomagali smo Sveučilištu, liječnicima i sportašima. Treba utvrditi realnu situaciju, kako bismo na neki način stimulirali umjetnike. Možda kroz neki oblik POS-a ili kroz umjetničku potporu u stanovanju. Šteta je da nam netko zbog nekoliko tisuća kuna otiđe, jer mu nismo dali potporu – rekao je Vlahušić, dodavši kako je riječ o analogiji s rješenjem za sportaše, ali i kako je riječ o malom broju ljudi.

– Želimo pokazati da je Gradu stalo do tih umjetnika i želimo pomoći i voditi računa o njima – zaključio je gradonačelnik, dok je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić predložila da se taj program proširi i na umirovljene umjetnike.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana