Natrag
20.2.2019 04:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uskoro otkrijte što znači biti Karamazov

4.6.2013 @ 19:55 Mia Njavro Kultura
2;2

Podijelite:

Nova premijera Kazališta Marina Držića predstava je 'Braća Karamazovi',  koja će se publici otkriti 10. lipnja u 20 sati.

' Braća Karamazovi' posljednji je roman velikog ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, a redatelj Dejan Projkovski sa setom glumaca, razotkriva filozofski roman koji je promijenio svijet, a u kojem se konstantno preispituju pojmovi postojanja, morala, Boga i u konačnici iskupljenja pred njime. Stoga, na premijeri otkrijte pitanje koje svatko zapravo može postaviti sam sebi: ' Što znači biti – Karamazov?'

Brojna glumačka postava donosi imena Frane Perišina, Branimira Vidića Flike,Trpimira Jukića, Mija Jurišića, Vladimira Posavca Tušeka, Edija  Jerteca, Zdeslava Čotića, Borisa Matića, Hrvoja Sebastiana, Glorije Šoletić, Helene Kovačić, Izmire Brautović i Mirej Stanić.

Uz Projkovskog kao redatelja, scenograf je Vlado Gjoreski, kostimograf Željko Nosić, dok dramatizaciju radi Andrej Hieng. Uz njih, glazbeno će Karamazove upotpuniti Goran Trajkoski, eminentni makedonski glazbenik, koji je svoje djelovanje ovjekovječio kroz mnoštvo bendova kao što su Anastasia ili Mizar.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana