Aktualno

Uskoro na kupanje u Komolac!

Gradonačelnik Andro Vlahušić nastavio je predizborno obilaziti brojna gradska gradilišta.

Ovog puta na red je stigao kanalizacijski sustav Prijevor – Obuljeno, investicija vrijedna 27 milijuna kuna. Gradilište je Vlahušić obišao u društvu članova uprave Vodovoda, predstavnika tvrtke Viadukt i Gradskog kotara Komolac. Radovi su započeli 11. ožujka, njihova ukupna vrijednost je 27 milijuna kuna, a uključuju izgradnju 4 kilometra dugog kanalizacijskog i vodovodnog cjevovoda uz desnu obalu Rijeke dubrovačke te 1,5 km cjevovoda u trasi ceste za Mokošicu.

Tom prilikom Vlahušić je najavio kako će se kroz ovaj projekt položiti i kablovi za javnu rasvjetu i elektroopskrbu te urediti kolnik ceste uz obalu rijeke.
– Drago mi je da je ovom projektu presudan smjer dala inicijativa stanovnika, kanalizacija je nekad bila projektirana potpuno nelogično i dobro je da smo zajedno s Komolčanima našli pametnije i isplatljivije rješenje – rekao je Vlahušić.

Kako se navodi u priopćenju Grada Dubrovnika, predsjednik vijeća Gradskog kotara Komolac Božo Letunić kazao je kako je za područje Komolca, ali i cijele Rijeke dubrovačke ovo povijesni projekt kojeg su čekale generacije, a koji predstavlja iskorak u poboljšanju ekološkog stanja zaštićenog krajolika Rijeke dubrovačke. Letunić se zahvalio gradskoj upravi, koja je izmijenivši trasu cjevovoda, izašla u susret zahtjevima mještana.

– Kada ovo bude završeno, svi ćemo se moći kupati i ribati u Komolcu, Sustjepanu, Rožatu i Prijevoru – zaključio je predsjednik uprave Vodovoda Branko Negodić, istakavši kako, s obzirom na ekološki zaštićeno područje, prioritet pri izvođenju neće biti brzina nego kvaliteta izvedenih radova.  

Pročitajte još

71. IGRE Milanović stiže u Porat na Otvaranje

Dulist

Gradonačelnik s ugostiteljima o naplati javnih površina i poslovnih prostora

Dulist

SVEČANO OTVARANJE IGARA Ugostiteljski objekti rade dulje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija