Kultura

Uskoro „Linđovo blago“!

Folklorni ansambl Linđo u idućoj sezoni uz četiri postojeće sekcije planira pokrenuti novi projekt, sekciju „Linđovo blago“, u kojoj bi bila uključena djeca predškolske i osnovnoškolske dobi.

Najavila je to ravnateljica FA Linđo Dubravka Sarić na današnjem kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi.

– Riječ je o novoj grupi mališana koji će se od najmlađih dana upoznati s tradicijom, baštinom i ljubavi prema folkloru. Izradit ćemo i male nošnje, jer su djeca pokazala velik interes – istaknula je Sarić.

Ravnateljica Dubravka Sarić za kraj rujna najavila je audiciju za nove članove, kao i nastavak radionica u dubrovačkim osnovnim školama i vrtićima.

U pripremi je zbornik s 80 radova predstavljenih na prvom međunarodnom znanstvenom simpoziju o hrvatskoj folklornoj i etnografskoj baštini održanom u prosincu 2011. godine, a ravnateljica Sarić najavila je i drugi simpozij koji bi se također trebao održati u prosincu.

Pročitajte još

LIJEPA VIJEST Nakon više od dva mjeseca Linđovci kreću s probama

Dulist

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

JE LI KULTURA U OVIM VREMENIMA LUKSUZ? Ivana Medo Bogdanović o 70 posto manjem proračunu za 71. Igre

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija