Natrag
18.2.2019 07:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uskoro „Linđovo blago“!

3.9.2012 @ 17:17 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Folklorni ansambl Linđo u idućoj sezoni uz četiri postojeće sekcije planira pokrenuti novi projekt, sekciju „Linđovo blago“, u kojoj bi bila uključena djeca predškolske i osnovnoškolske dobi.

Najavila je to ravnateljica FA Linđo Dubravka Sarić na današnjem kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi.

– Riječ je o novoj grupi mališana koji će se od najmlađih dana upoznati s tradicijom, baštinom i ljubavi prema folkloru. Izradit ćemo i male nošnje, jer su djeca pokazala velik interes – istaknula je Sarić.

Ravnateljica Dubravka Sarić za kraj rujna najavila je audiciju za nove članove, kao i nastavak radionica u dubrovačkim osnovnim školama i vrtićima.

U pripremi je zbornik s 80 radova predstavljenih na prvom međunarodnom znanstvenom simpoziju o hrvatskoj folklornoj i etnografskoj baštini održanom u prosincu 2011. godine, a ravnateljica Sarić najavila je i drugi simpozij koji bi se također trebao održati u prosincu.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana