DuList IN

Uskoro festival “Ana u Gradu”

Uskoro festival "Ana u Gradu"

Program ovogodišnjeg trodnevnog festivala "Ana u Gradu" zapošinje 21. lipnja otvaranjem koncerta Pozdrav ljetu, na sami početak ovog godišnjeg doba, koji je ujedno i Svjesti dan glazbe.

Ana Rucner u samo će svitanje, oko pet ujutro, pozdraviti ljeto na Srđu. Ovaj koncert premijerno je izveden prošle godine, a ovog ljeta Ani Rucner pridružit će se i Andrijana Sesar na klavijaturama.

Drugi koncert na Festivalu nazvan je „Mojih 5 minuta“ gdje će se štićenici Doma Maslina zajedno sa Anom Rucner predstaviti publici kroz  pjesmu, ples i dramski program koji osmišljava njihov umjetnički voditelj Denis Sarić. Koncert će se održati u Kneževom Dvoru, a režija je povjerena gđi Paoli Dražić Zekić koja je ovom prilikom istaknula dva velika izazova koja je očekuju kao redateljicu.

Prvi izazov je svakako suradnja umjetnice i djece, koja Anu kao poznatu umjetnicu zasigurno doživaljavaju na jedan način kada je imaju priliku vidjeti na televiziji i sada kada će imati priliku raditi i družiti se s njom. Drugi izazov je Knežev dvor kao prostor, koji je uistinu čaroban i poseban ali i prostor kojemu se treba posebno posvetiti.     

Treći projekt ovogodišnjeg Festivala je prema Rucner spektakl kakav se još u Dubrovniku nije dogodio. Još se ne zna puno o projektu, osim da će uz Anu nastupiti i FA Linđo i klapa Subrenum,  kojom Ana nastavlja suradnju već treću godinu zaredom.

-Meni je drago da sam s ovom divnom ekipom, da se sve nastavlja i da kreće treći festival. Dubrovnik je vidio sve svjetske glazbenike, režisere, scenografe, događaje. Osjećam se tu kao domaća osoba i koga mogu dovesti nego sebe i svoje najbliže i nešto dati ovom gradu što je zapravo njegovo, što je intimno, što je nekako posebno, a opet unikatno.- rekla je Ana Rucner o Dubrovniku.
 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist