Politika

Uskoro cjelokupna sanacija Ulice bana Jelačića

Uskoro cjelokupna sanacija Ulice bana Jelačića

Gradonačelnik Mato Franković složio se s gradskim vijećnikom Jadranom Baračem kako je Ulica bana Josipa Jelačića u lošem stanju. Najavio je sveobuhvatan projekt njenog uređenja, koji će se predstaviti uskoro.

-Ta je ulica uzurpirana od više privatnika koji su proširili svoje tarace, ulica nema adekvatan kolnik te radimo sveobuhvatan projekt kako bi i djeca normalno mogla ići u školu. Uskoro ćemo ga predstaviti – rekao je gradonačelnik u odgovoru na pitanje Barača.

Drugo pitanje odnosilo se na parking budućeg Studentskog doma. Barača je zanimalo može li se dio od 179 mjesta prepustiti građanima okolnih naselja. Gradonačelnik mu je rekao kako će mu na to pitanje morati odgovoriti direktor Studentskog centra Marko Potrebica. Grad je, rekao je, zainteresiran da se u nekakvom budućem razdoblju ta mjesta uvrste u sustav naplate, ako takva bude poslovna odluka Studentskog centra. Sve kako bi se tada putem PPK kartica tamo građani mogli parkirati.

Ivan Maslać upitao je gradonačelnika o terminalu u Gružu te zna li se poslovni model i tko bi njime trebao upravljati. Gradonačelnik je rekao kako je to strateški projekt koji mora ostati u rukama građana.

-Ne možemo dopustiti da njime netko drugi upravlja jer bismo tada sudbinu upravljanja turizmom dali u tuđe ruke. To nam se umalo dogodilo s francusko-turskim koncesionarom, čiji je glavni zastupnik i zagovornik bio bivši gradonačelnik Andro Vlahušić – rekao je gradonačelnik.

– Po meni je jedino prirodno da njim upravlja Luka Dubrovnik. Imamo i novac i lokalnu pamet za to. Nismo protiv stranih investicija. Poštujemo ih gdje su potrebne, ali ne trebaju tamo gdje je to strateški interes grada – rekao je.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist