Hrvatska

USKOK UTVRDIO Milanović nije pogodovao Konelu iz Cavtata

Zoran Milanović, Plat, otvaranje trafostanice

USKOK je danas na svojoj internetskoj stranici objavio priopćenje kako nakon provođenja istrage nije utvrdio točnost izjava bivšeg ministra financija Slavka Linića u vezi zamjene založnog prava zasnovanog na nekretninama društva Konel.

Točnije, nakon analize prikupljene dokumentacije i kroz rezultate krim-istrage utvrđeno je nepostojanje obilježja kaznenih djela niti je nastupila šteta za proračun RH.

Podsjetimo, bivši ministar financija Slavko Linić na konferenciji za novinare krajem svibnja 2014. godine prozvao je premijera Milanovića da je koristio svoje poznanstvo sa šeficom Porezne uprave Čavlović Smiljanec za posredovanje u nekim predmetima koji su se rješavali u Poreznoj. Među ostalima, spomenuo je i pokušaj zamjene zemljišta u Cavtatu, u vlasništvu tvrtke Konel, čiji je vlasnik Antun Kralj.

– Nismo naplatili dugove, ali smo se upisali u vlasništvo, no prije stečaja pokušavaju prodati zemljište nekom iz obitelji Kralj. U Poreznoj upravi pokušali su zamijeniti to zemljište s drugim zemljištem koje nije vrijedno. I sve to radi Čavlović Smiljanec u dogovoru s Krešimirom Milanović. No djelatnici Porezne to su odbili – napomenuo je tada Linić.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist