Natrag
20.4.2018 12:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uručene Plakete Zlatne kune

3.7.2012 @ 13:25 Ana Prohaska Aktualno
19;19

Podijelite:

Plaketu Zlatna kuna HGK-ŽK Dubrovnik dobili su Zračna luka Dubrovnik kao najuspješnije veliko trgovačko društvo, Montmontaža-Greben, kao najuspješnije srednje trgovačko društvo i Globtour kao najuspješnije malo trgovačko društvo.

Tim povodom ovogodišnjim dobitnicima priznanja su uručene danas u hotelu Cavtat.

Također su uručena priznanja Hrvatske gospodarske komore za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu u 2012. dobili su Blato 1902  iz Blata za 110. obljetnicu poslovanja, Vodovod Dubrovnik za 60. obljetnicu poslovanja te Zračna luka Dubrovnik za 50. obljetnicu poslovanja.

Na današnjem uručenju Zlatne kune i priznanja nazočili su uz Terezinu Orlić predsjednica HGK Dubrovačko-neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Niko Šalja, te gospodarski subjekti s područja najjužnije hrvatske županije.

Županijska komora Dubrovnik još od 1995. godine provodi uhodanu praksu HGK-a u nagrađivanju svojihh najboljih članica, kako bi ih potakla na održavanje kontinuiteta uspješnosti. 1997. ustanovljeno je priznanje Zlatna kuna koje se dodjeljuje najuspješnijim trgovačkim društvima za uspješnost u poslovanju i doprinos gospodarskom razvoju DNŽ.

Inače, za dodjelu priznanja Plakete Zlatna kuna isključuju se javna i komunalna trgovačka društva te društva, te drušva koja su prethodnu godinu završila s gubitkom.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana