Županija

UREĐENE PROSTORIJE Otvoren Centar za psihosocijalnu pomoć

Centar za psihosocijalnu pomoć

Veliko mi je zadovoljstvo ući u obnovljene prostore Centra za psihosocijalnu pomoć. Znamo da je obnova u Domovinskom ratu ostavila teške posljedice na neke naše branitelje, kojima treba ova vrsta pomoći. Zahvaljujem ljudima koji su dto dobro radili, ali u neodgovarajućim prostorima, te smo se odlučili izdvojiti određena sredstva i poboljšati i urediti ove prostore kako bi poslužili za normalan rad Centra i na korrist našim braniteljima – ovim riječima župan Nikola Dobroslavić svečano je otvorio Centar za psihosocijalnu pomoć naše županije, u sklopu prostora stare bolnice.

Na otvaranju Centra bili su i županijska pročelnica za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić, koja se zahvalila i istaknula osobitu čast i sreću zbog otvaranja ovih prostora.

Na otvorenju su prisustvovali i vijećnica Županijske skupštine Luce Gvozden te predstavnici braniteljskih udruga, udruga roditelja poginulih branitelja te udruga civilnih žrtava Domovinskog rata.

– Naš prvi centar kojeg smo osnovali bio je smješten preko puta Doma zdravlja, ispod ureda za obranu, te smo dugi niz godina čekali dase ovaj prostor osposobi, bude ugodan, da možemo pružiti pomoć, jer smo shvatili da je ta pomoć potrebita dokle god je posljednji čovjek koji je preživio sve te užase živ. Naučili smo iz iskustva, u Jeruzalemu, u Americi, razgovarajući s kolegama, da je to jedan gorući problem, a mi smo samo ‘mali vatrogasci’. Od puno ljudi koji rade u centru, jedine koje smo zaista uporne, zbog toga što volimo svoj posao, smo profesorica Raguž i ja. Zahvaljujem se županu i Nini Skurić na pomoći – istaknula je doktorica Nada John.

– Nadam se da ćemo se konačno početi osjećati kao u svom domu, dosadsmo bili gosti, ali ‘preživjeli smo’ zahvaljujući svojoj volji – istaknula je Vodieljica Centra Vesna Staničić Raguž.

U uređenje prostorija za Centar za psihosocijalnu pomoć uloženo je 85 tisuća kuna.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist