Vaše vijesti

UREĐEN ‘BASTIJEV PROLAZ’ Moći će se koristiti cijele godine

UREĐEN 'BASTIJEV PROLAZ' Moći će se koristiti cijele godine

Udruga ‘Divlja liga vaterpolo’ javno se zahvalila gradskoj upravi na odluci da se tzv. Bastijev prolaz između hotela Splendid i plaže kod ville Banac uredi tako da bude iskoristiv tijekom cijele godine.

-Od 2014. godine, kada je probijen zid između plaže kod hotela Splendid i plaže kod ville Banac, nastali prolaz (nazvan po Bastiju, jer je svojim djelom to zaslužio) bio je iskoristiv samo za vrijeme kupališne sezone, dok se u zimskim mjesecima nije mogao koristiti, jer bi more ‘izvuklo’ žale uz zapadnu stranu probijenog zida, pa bi se stvorio bazenčić pun mora. Stoga je udruga ‘Divlja liga vaterpolo’ zamolila gradsku upravu da se u sklopu radova na uređenjima plaža sredi i Bastijev prolaz. Komunalni radnici su u četvrtak i petak, uložili veliki napor da betoniranjem ‘bazenčića’ trajno riješe cjelogodišnju iskoristivost Bastijevog prolaza. Na priloženim fotografijama vidljivo je da (zbog ponestanka materijala) posao još nije dovršen. Nedostaje betonirati još (približno) petinu ‘bazenčića’ te fugirati zidić uz more. Koliko su radovi zahtjevni, pokazuje detalj zidića, gdje je vidljivo kako je more već izbilo dva kamena iz freško ojačanog starog zidića – ističu iz udruge.

Najavljuju kako će nastavak radova uslijediti čim bude dopremljen materijal potreban za dovršetak betoniranja ploče i fugiranje zidića uz more.

Foto: Udruga Divlja liga vaterpolo

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist