Grad

Urbanistički plan uređenja ‘Komolac’ na javnom izlaganju

Javno izlaganje prijedloga Urbanističkog plana uređenja ‘Komolac’ i Strateške studije o utjecaju Urbanističkog plana uređenja ‘Komolac’ na okoliš održava se ovog petka, 13. rujna s početkom u 17 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Kako se navodi u prijedlogu plana, razlog pokretanja postupka njegove izrade je inicijativa Gradskog
kotara Komolac, kojom se zahtjeva: urbana sanacija bivše industrijsko-poslovne zone Komolac, urbana preobrazba dijelova bivše gospodarske zone uz osiguranje održivog razvoja šireg područja, odnosno urbanizacija neuređenih i neizgrađenih dijelova građevinskog područja naselja M1 2 mješovita namjena – pretežito stanovanje srednje gustoće. Ukupna površina obuhvata UPU-a iznosi oko 22 ha, a obuhvaća veći broj katastarskih čestica u katastarskim općinama Komolac, Čajkovica i Knežica.

Iz Grada Dubrovnika pozivaju sve zainteresirane osobe da sudjeluju u javnoj raspravi te da tijekom javnog uvida i javnog izlaganja daju svoje primjedbe, prijedloge, mišljenja i/ili očitovanja o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ‘Komolac’ i Strateškoj studiji o utjecaju Urbanističkog plana uređenja ‘Komolac’ na okoliš. Primjedbe i prijedloge na Prijedlog Plana i Stratešku studiju sudionici u javnoj raspravi mogu dati postavljanjem pitanja tijekom javnog izlaganja o predloženim rješenjima, na koja usmeno odgovaraju osobe koje vode javno izlaganje, davanjem primjedbi i prijedloga u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja, te upućivanjem nositelju izrade pisane primjedbe i prijedloge do 27. rujna, na adresu: Grad Dubrovnik, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Pred Dvorom 1, 20000 Dubrovnik.

Primjedbe i prijedlozi moraju biti čitko napisani, te moraju sadržavati ime, prezime, adresu i potpis podnositelja. Primjedbe i prijedlozi koji nisu dostavljeni u roku i nisu čitko napisani, ne moraju se uzeti u obzir u pripremi Izvješća o javnoj raspravi.

Javni uvid u Prijedlog Plana i Stratešku studiju moguć je u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, Pred Dvorom 1, Dubrovnik, svaki radni dan od 08:00 do 15:00 sati te na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kroz Informacijski sustav prostornog uređenja.

Pročitajte još

‘Zavirite’ u građevinske dozvole svojih susjeda

Dulist

GOOD FOOD FESTIVAL Počeo je najukusniji tjedan u godini

Dulist

FRANKOVIĆ ZA FODOR’S TRAVEL ‘Već smo započeli pregovore o ponovnom uvođenju zrakoplovne linije Dubrovnik – SAD’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija