Sport

Ura Nage osvojio Dugu Resu

Ura Nage osvojio Dugu Resu

Dubrovački Judo klub Ura Nage i Judo klub Slano iznimno su uspješno nastupili ove subote na Memorijalnom turniru „Boris Vrbetić – Bobo“ u Dugoj Resi.

U konkurenciji 29 klubova iz Slovenije, Bih, Srbije i Hrvatske, Ura Nage je sa 12 zlatnih, 7 srebrnih i 8 brončanih medalja osvojio pehar za najbolji klub.

– Ovim smo nastupom iznimno uspješno završili ovu godinu u kojoj su naši mladi judaši pokazali kako među njima izrasta jedna nova generacija mladih sportaša koji mogu ostaviti dubok trag na hrvatskim tatamijima. Kvalitetan rad potvrđen je u nizu natjecanja na kojima smo nastupili. Samo u studenom i prosincu bili smo u Vinkovcima, Ljubljani, Splitu, Zagrebu i sad u Dugoj Resi i sa svih se natjecanja vraćali s osvojenom niskom odličja i sjajnim rezultatima. Stoga se veselimo godinama koje slijede – kazao je trener Maro Đapić.

Sa zlatnim odličjima iz Duge Rese su se vratili Ivan Lale, Fran Kužnin, Kristijan Konjevod, Orlando Bratičević, Dario Duplica i Đivo Gašpar, dok su Leo Kužnin, Mauricio Bratičević i Leon Konjevod osvojili po dva zlata (u svom i u starijem uzrastu). Srebrne medalje izborili su Đivo Machiedo, Gabriel Giljača, Luka Nagy, Maro Bistrić, Marko Marinović i dvije Maro Ristić (u svom i u starijem uzrastu). Brončana odličja su osvojili Maro Šimunović, Andro Režić, Ivan Lale, Fran Kužnin, Kristijan Konjevod, Karlo Delo, Martin Baće, Leon Labaš i Marko Marinović.

Peta mjesta su izborili Nina Šimunović, Ivan Franković-Žile i Šime Šimunović dok su još nastupili Ivo Kristović, Leon Krile i Roko Šutalo.

Za JK Slano srebrno odličje osvojila je Ema Knežić.

Pred judašima Ura Nagea i Slanoga još je nastup na tradicionalnom Božićnom turniru Kluba.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist