Grad

UPUTE ZA MISE U KATEDRALI Ulaz na istočna vrata, svatko u svojoj klupi, ispovijed pod maskom…

UPUTE ZA MISE U KATEDRALI Ulaz na istočna vrata, svatko u svojoj klupi, ispovijed pod maskom...

Od ove nedjelje vjernici će nakon mjesec i pol dana ponovno moći fizički sudjelovati na svetim misama uz strogo poštivanje epidemioloških preporuka. Katedralni župnik don Marin Lučić objavio je kako će euharistijsko slavlje biti organizirano ove nedjelje u Katedrali.

-Radosno vas čekamo! Ovo je kuća Očeva! Sve je spremno za slavlje sv. misa sutra u Katedrali.

UPUTE – UKRATKO:

Ulaz u Katedralu je na glavna istočna vrata, prema župnom ureda, a izlaz na sjeverna vrata, prema Kneževu dvoru. Na ulasku u crkvu redari će svakome poprskati ruke sredstvom za dezinfekciju i uputiti na slobodna mjesta. Preporuča se svima nošenje maski.

Potrebno je držati međusobnu udaljenost od 2 metra. Klupe su u Katedrali tako raspoređene da su međusobno udaljenje 2 metra. Ako dolazite sami na sv. misu onda zauzimate cijelu klupu, a ukoliko dolazite u skupini (kao obitelj) možete zajedno biti u jednoj klupi, tada nije potrebno održavati 2 metra udaljenosti od članova svoje obitelji. Za vrijeme pričesti vjernici ostaju na svojim mjestima, a svećenici dolaze do njih. Pričest se dijeli na ruku.

Za vrijeme ispovijedi potrebno je nošenje zaštitne maske, a prije ulaska je potrebno dezinficirati ruke. Neka vjernici koji čekaju ispovijed drže potreban fizički razmak. Nedjeljom će sv. ispovijed biti u župnom uredu i sakristiji (redari će vas uputiti). Po potrebi će razglas biti i vanka. Radujem se susretu! – napisao je na svome Facebook profilu don Marin Lučić.

Foto: Facebook/Marin Lučić

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist