Natrag
20.4.2019 12:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uprava Libertasa podnijela tužbu protiv Sindikata

21.2.2012 @ 17:05 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Postupak  mirenja između Uprave Libertsa i štrajkaškog odbora u Remizi, još je uvijek u tijeku te se još uvijek ne zna hoće li zaposlenici Libertasa ovog petka ići u štrajk.

Proces mirenja započeo je danas u 12 sati, a kako neslužbeno doznajemo, u tijeku je pauza, dok se nastavak očekuje u 19 sati.

-Ništa nije definirano, niti možemo davati ikakve izjave dok ne završi proces mirenja – rekao nam je direktor Đuro Deranja. Uprava društva podnijela je i tužbu protiv Sindikata, zbog nepostojanja  zakonskih uvjeta za organiziranje štrajka. Ročište je zakazano za sutra u 12 sati na Županijskom sudu.

Podsjetimo, Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske sindikalna podružnica Libertas-Dubrovnik donio je Odluku da će se u tvrtki  Libertas Dubrovnik organizirati i provesti štrajk radi zaštite gospodarskih i socijalnih interesa radnika.

Razlog štrajka koji je najavljen, ali ne i potvrđen, za petak 24. veljače od 4 sata ujutro je prekid pregovora poslodavca o zaključenju Kolektivnog ugovora i njegovom nezakonitom otkazivanju već otkazanog kolektivnog ugovora te nepoštivanju Protokola o načinu vođenja pregovora od 30. kolovoza 2011. godine. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana