Hrvatska

UPOZORENJE MINISTARSTVA Izbjegavajte putovanja u Egipat

UPOZORENJE MINISTARSTVA Izbjegavajte putovanja u Egipat

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova na svojim je web stranicama izdalo preporuku za izbjegavanje svih putovanja u Egipat koja nisu nužna.

– S obzirom na stalnu prijetnju otmica i terorističkih napada hrvatskim državljanima preporučamo izbjegavanje svih putovanja koja nisu nužna. Iako su u Egiptu 15. studenog 2013. ukinuti izvanredno stanje i policijski sat i dalje postoji rizik zbog javnih okupljanja i prosvjeda u većim egipatskim gradovima, posebice u Kairu i Aleksandriji. U turističkim odredištima na Crvenom moru nema ozbiljnijih incidenata. Zbog mogućnosti terorističkih djelovanja i otmica posebno se ne preporučuje putovanje cestama na Sinaju, odlasci na Sjeverni Sinaj te u područja uz libijsku i sudansku granicu.

Hrvatskim državljanima koji ipak namjeravaju turistički putovati u Egipat preporučujemo da to čine isključivo preko ovlaštenih turističkih agencija. Ukoliko putujete poslovno, preporučujemo da se u dogovoru s egipatskim partnerima, prethodno informirate o trenutnom sigurnosnom stanju u zemlji. Svim hrvatskim građanima koji borave u Egiptu preporučujemo izbjegavanje mjesta mogućih većih okupljanja i prosvjeda te poštivanje uputa lokalnih vlasti i turističkih agencija – preopruka je Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

 

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist