Natrag
24.6.2018 07:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

UPOZNAVANJE TRADICIJE Mališani sudjelovali u projektu ‘Autohtone biljke našeg zavičaja’

13.12.2017 @ 21:10 Dulist Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Udruga Dubrovačka naranča u suradnji s DEŠOM provodi projekt Autohtone biljke našeg zavičaja,  a danas je predstavljena istoimena brošura u prostorijama DEŠE uz prigodni program učenika i prisustvo roditelja, djedova i baka.

Sve je krenulo od radionica u sklopu projekta kojima je cilj bio upoznati djecu osnovnih škola o potrebi očuvanja autohtonih biljaka našeg podneblja u svakodnevnom životu te o njihovom održivom korištenju.

Tako su učenici 4.b razreda OŠ Marin Getaldić sa svojom učiteljicom Snježanom Viteškić sudjelovali u nizu radionica primjene autohotnih biljaka u prehrani i ljekovitim pripravcima u kojima su im članice Dubrovačke naranče i DEŠE nastojale prenijeti stara znanja i iskustva, ukazati na potencijale koje nam ove biljke pružaju, ali i važnost zaštite okoliša. Učili su o ljekovitim pripravcima, ali i izradi domaćih kolačića od rogača, smokve, ljutih naranača, mrkatunja, maginja itd. Djeca su provela i istraživanje sa svojim roditeljima, bakama, djedovima te su prikupili mnoštvo recepata koje su obuhvatili u brošuri.

Gost na predstavljanju je bio i ugledni gastrostručnjak profesor Josip Žuvela koji je pozdravio zajedničke napore i trud u promociji prirodne raznolikosti i bogatstava zavičaja.

Projekt financira Grad Dubrovnik, upravni odjel za urbanizam, zaštitu okoliša i prostorno planiranje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana