Aktualno

Upoznajte Plavac mali!

Upoznajte Plavac mali!

Dan otvorenih vrata vinskih podruma Pelješca manifestacija je koja će se održati 8. prosinca, a nastavak je aktivnosti promocije vina i Peljeških vinskih puta, a kojim se želi učvrstiti brand Plavac mali.

Pelješki vinari šesti će put ponuditi svoj proizvod u sklopu Dana otvorenih vrata peljeških podruma, a građanima, ugostiteljima, turističkim djelatnicima, veletrgovcima i ostalima u vinskoj, trgovačkoj i turističkoj djelatnosti približit će svoje proizvode.

Ovogodišnja manifestacija vina održat će se kroz Pelješke vinske pute, vinarije, podrume i kušaone većine peljeških vinara. Osim  kušnje mladih, kvalitetnih i vrhunskih vina od sorte „Plavac mali“, posjetitelji će se upoznati s pričom o „Plavcu malom“, različitim lokalitetima na kojima uspjeva te o tehnologijama koje se primjenjuju da bi se od autohtone sorte grožđa dobila kvalitetna i vrhunska vina.

Dan otvorenih vrata peljeških podruma samo je jedna od niza aktivnosti koje provode vinari uključeni u Udrugu Plavac mali-Pelješac i Udrugu Pelješki vinski puti. Brojnim promocijama vina i turizma pokušava se zainteresirati širi krug ljudi da je vino i turizam najači adut Dubrovačko – neretvanske županije.
 

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist