Natrag
24.4.2019 05:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Upoznajte CROMakers Mljet team!

8.4.2017 @ 6:45 Dulist Zanimljivosti
6;6

Podijelite:

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Svi sudionici dobit će potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo. Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

Djeca iz Osnovne škole Mljet su se u Ligu uključila u školskoj godini 2016/17, Zahvaljujući Udruzi mladih “ULIKS” otok Mljet koja se javila na natječaj te dobila 5 mBot robota na korištenje te 20 BBC micro: bitova. Mentori, profesor Petar Benković i predsjednik Udruge Damjan Aljinović, su pokrenuli radionicu robotike u koju su se uključila zainteresirana djeca iz osnovne škole.

Do sada je na radionicama sudjelovalo petero djece (Iva Milić, Lea Matana, Kate Radulj, Marija Karla Stjepović i Kristian Simoni) koja su vrlo uspješno odrađivala zadatke u Ligi koja ima online i fizička natjecanja. S obzirom na nemogućnost odlaska na fizičko natjecanje u prvom polugodištu a na radost mentora, odlične rezultate maloga CROmakers Mljet teama, Udruga i općina Mljet je odlučila nagraditi mljetske robotičare odlaskom na izlet iznenađenja u adrenalinski park Cadmos Village u Konavlima. Robotičari su svoje nezaboravno iskustvo i doživljaj ispisali na papir te su se još više i veselije posvetili svojim robotima i microbitovima.

Zahvaljujemo se svima koji nas podržavaju – kazali su nam iz Udruge mladih Uliks.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana