DuList IN

Upoznajmo Pariz kroz objektiv arhitekta Damira Perinića

Upoznajmo Pariz kroz objektiv arhitekta Damira Perinića

Predstavljanje knjige fotografija i otvorenje izložbe arhitekta Damira Perinića ‘Moj Pariz – Mon Paris’ održat će se u utorak, 2. listopada u 19 sati u Narodnoj knjižnici Grad. Fotografije koje će biti predstavljene na izložbi snimljene su u Parizu, u razdoblju od 1972. do 2018., a dubrovačka publika moći će ih razgledati do 17. listopada.

Uz autora u predstavljanju knjige sudjelovat će akademik Tonko Maroević i Anamarija Habjan, scenaristica i urednica serijala o fotografiji i nizu emisija o arhitekturi i promišljanju prostora na HTV-u.

U predgovoru knjige Maroević za Perinića, inače dugogodišnjeg stanovnika Pariza, piše kako je on “znatiželjni prolaznik kroz gradsko središte i periferne prostore s uvijek spremnom kamerom, živo zainteresiran za sve fenomene urbanog življenja (neslučajno je upravo arhitekt), ali možda još i više za privremene manifestacije ljudskoga okupljanja, a pogotovo za neočekivane, nepredviđene, neslućene slučajeve intimnog približavanja ili gotovo nagonskog reagiranja“.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist