Aktualno

Upitno groblje na Dupcu!?

Upitno groblje na Dupcu!?

Zakonska procedura za sada ne omogućava realizaciju Groblja na Dubcu – obavijestio je građane gradonačelnik Andro Vlahušić

objašnjavajući zašto će Grad Dubrovnik u narednoj godini dignuti kredit dijelom i za ovaj projekt.

Kako je obajsnio Vlahušić 40 milijuna kuna, koja će se osigurati kreditom, je fiskalni kapacitet grada Dubrovnika. No, naglasio je kako Općina Župa dubrovačka nije u stanju riješiti imovinsko-pravne odnose, a Grad nije stranka u postupku pa ne donosi niti akte poput UPu-a, što je posao Župe, niti sklapa ugovore s pojedinim vlasnicima zemljišta… Jedino što Grad može jest novac doznačiti Župi dubrovačkoj za imovinske odnose.

– Pojavljuju se čudne priče, od realnih do nerelanih traženja, ali u tome Grad ne sudjeluje – naglasio je Vlahušić, dodavši još jednom kako će se Grad možda morati suočiti s činjenicom da nije moguće riješiti problem zemljišta.

– Morat ćemo možda pronaći alternativno rješenje, i ne smijemo izgubiti toliko vremena i uloženog novca – rekao je gradonačelnik naglasivši kako ćže se iznosom od 40 milijuna kuna Grada, novcem Župe od 13 milijuna kuna, te uplatama građana za grobnice stvoriti fond od 155 milijuna kuna za gradnju groblja na Dubcu.

– Vrlo sam skeptična za ovih 100 milijuna kuna kredita. Svi bi željeli groblje, Ilijinu glavicu i nisam sigurna da tako visoki kredit moramo sada usvojiti. Kad budete imali suglasnost za kredit, tada možemo napraviti rebalans, a do tad neka proračun bude realan – istaknula je u raspravi Dubravka Šuica, istaknuvši kako Vlahušić mora vodoti računa i o garaži, jer će se i tu pojaviti troškovi, pa i nju u proračun treba inkorporirati.
 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist