Sport

UOČI UTAKMICE U SRIJEDU ‘Najveće opasnosti Sport Managementa su obrana i brze kontre’

UOČI UTAKMICE U SRIJEDU 'Najveće opasnosti Sport Managementa su obrana i brze kontre'

Konferencija za novinare uoči nadolazeće utakmice VK Jug CO protiv tima BMP Sport Management održala se ovog ponedjeljka na bazenu u Gružu. Konferenciji su prisustvovali trener Vjekoslav Kobeščak te dvije mlade nade Juga Daniel Merkulov i Aleksandros Papanastasiou.

– Mi smo ovogodišnju Ligu prvaka krenuli vrlo dobro, možda i bolje nego što smo očekivali budući da se radi o tri pobjede u tri utakmice. Sport Menadžment je ugodno iznenađenje Lige prvaka, ne zato što su nepoznati igrači, jer su uglavnom mladi talijanski igrači, već jer nitko nije očekivao njihovu pobjedu protiv Olympiacosa. Pokazali su brzinu i zrelost u svojoj igri i definitivno su momčad koja zaslužuje puno respekta. Najveća opasnost, odnosno njihova najveća snaga su obrana i brzi kontranapadi. Ne zabijaju puno golova već do pobjeda dolaze snažnom obranom i to je nešto s čime se brojne momčadi nisu snašle – naglasio je Kobeščak.

Mlada pojačanja osvrnula su se prilikom konferencije na dosadašnja iskustva u Jugu.

– Oduševljen sam i životom i momčadi u Dubrovniku. Ekipa me odmah prihvatila, a Dubrovnik je jedan prelijep, no možda malo skup grad. Kada bih usporedio treninge iz Grčke s ovima u Hrvatskoj moram istaknuti kako su ovdje treninzi dosta češći i teži, ali kako je razina na kojoj se oni odvijaju puno profesionalnija – ispričao je Merkulov.

-Pravi je izazov igrati za Jug. Svaki trening i svaka utakmica su izazov za sebe. No to je odlična stvar jer naš je zadatak nadilaziti izazove koji se stave pred nas. Mislim da u budućnosti moram biti još snažniji i mislim da moram poraditi na svom napadu jer to je nešto što uvijek može biti bolje. Što se tiče Sportskog Menadžmenta, oni su snažan protivnik i mi se moramo fokusirati na pobjedu – poručio je Papanastasiou.

Kobeščak se dotaknuo i mladih pojačanja Juga, ali i važnosti prosinca za vaterpolo.

-Od samog starta momci su se dobro uklopili u tim Juga i kad smo razmišljali o novim, mladim igračima uvijek smo razmišljali da to moraju biti igrači koji će ostaviti svoj trag u povijesti Juga. Ta mladost naše momčadi je vrlo izazovna. Oni moraju preuzimati odgovornost i moramo postići jedan automatizam u obrani, što nije ni malo lako. Treninge radimo sa 100 posto angažmana i nije uvijek lako prenijeti to na samu utakmicu. Što se tiče cijele momčadi mi smo sada u jednom rastu i dolazi nam najvažnije razdoblje, a to je dvanaesti mjesec. Očekuju nas razne utakmice i kvalifikacije, a reprezentaciju očekuje utakmica Svjetske lige. Nemamo puno vremena za treninge tako da ove utakmice treba iskoristiti ne samo za pobjedu već i samopouzdanje – poručio je Kobeščak.

Utakmica će se održati 5. prosinca na Jugovom bazenu s početkom u 20 sati.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist