Natrag
19.4.2019 05:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

UOČEN NIZ PROBLEMA Na jesen kreću izmjene Zakona o referendumu

18.8.2014 @ 22:01 Dulist Hrvatska

Podijelite:

U rujnu se pokreće postupak izmjena i dopuna Zakona o referendumu, najavio je Peđa Grbin, predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Istaknuo je kako članovi Odbora već nekoliko godina ukazuju na potrebe izmjene referendumskog okvira u Hrvatskoj, a na to je više puta ukazivao i Ustavni sud odlučujući o referendumskim pitanja Građanske inicijative U ime obitelji i Stožera za obranu Vukovara’.

Promjene Ustava, rekao je za Hinu, u ovom trenutku nisu izgledne, pa je nužno pokrenuti izmjene Zakona o referendumu, i to u dijelovima koje je moguće izmijeniti bez izmjena Ustava.
– To ne znači da odustajemo od promjena Ustava, ali zbog realnosti idemo popraviti ono u Zakonu što je moguće popraviti bez dvotrećinske većine u Saboru – izjavio je Peđa Grbin.

Prijedlogom izmjena tako bi se išlo na izmjene postupka prikupljanja potpisa, postupka donošenja odluka i načina na koji mogu biti formulirane odluke koje donose inicijatori referenduma, odnosno razne građanske inicijative.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana