DuList IN

UNSEEN VOL. 2 Što je šahtofonija i zbog čega biste idući tjedan trebali biti u Cavtatu

UNSEEN VOL. 2 Što je šahtofonija i zbog čega biste idući tjedan trebali biti u Cavtatu

U okviru drugog mini filmskog festivala UNSEEN koji se krajem rujna održava u Cavtatu, organiziraju se i dvije zanimljive besplatne radionice.

Dvodnevna radionica namijenjena prvenstveno nastavnicima srednjih škola, ali i drugima zainteresiranima, a održat će se 28. i 29. rujna 2018.od 17 do 20 sati u prostoru Slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića, na sveučilišnom kampusu, na adresi Branitelja Dubrovnika 41, dok će se radionica ‘Šahtofonije’ za djecu od 1. do 8. razreda osnovnih škola održavati tijekom svih festivalskih dana u Cavtatu.

Dvodnevna radionica za srednjoškolske nastavnike fokusirat će se na načine na koje se filmska umjetnost i primjeri iz različitih dokumentarnih filmova mogu koristiti tijekom nastave kako bi se učenicima približile i pojasnile različite situacije. Primjeri iz filmske umjetnosti i filmski kadrovi mogu se koristiti na gotovo svim školskim predmetima, a fokus radionice bit će na korištenju dokumentarnog filma u nastavi iz društvenih predmeta u različitim srednjim školama. Radionicu će na engleskom jeziku voditi Alba Çakalli i Tringa Siqeca s DokuFesta iz Prizrena. DokuFest je međunarodni festival kratkog dokumentarnog filma osnovan 2002. godine u Prizrenu, Kosovo. Zbog ograničenog mjesta, zainteresirani se trebaju prijaviti na info@unseencavtat.com, do 27. rujna.

Radionicu Šahtofonije u Cavtatu će od 26. do 30. rujna održati umjetnici Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo, a od polaznika se ne traži nikakvo prethodno iskustvo već samo volja za eksperimentom i učenjem. Radionice se izvode na autentičnim instalacijama – Šahtofonima i uz instrukcije za njihovu primjenu kroz grafičku partituru izrađenu za ovaj rad. Sva pripadajuća audio-video oprema je ona koja se inače koristi u umjetničkom radu DB Indoša, izvođenje i javna prezentacija na šahtofonima se dokumentira video snimkama nadzornih kamera koje se nalaze unutar šahtofona i time se proizvodi video partitura rada. Termini će se dogovoriti s obzirom na mogućnosti polaznika, a prijave se primaju na e-mail adresu info@unseencavtat.com.

Radi se o multidisciplinarnom umjetničkom konceptu kroz koji djeca upoznaju suvremene umjetničke prakse na području zvuka i slikovnosti i kroz koje se istražuje i isprepliće više umjetničkih izraza: muzički, performerski i likovni, a moguće ga je primjenjivati kroz izdvojene radioničke koncepte i potom spajati u jedan opći koji sadrži sve pojedine elemente.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist