Natrag
16.7.2018 18:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

UNSEEN MINI FILM FESTIVAL Za kraj gromoglasan pljesak ‘Ježevoj kući’

2.10.2017 @ 12:22 Dulist dulist IN / Kultura

Podijelite:

Projekcijom animiranog filma Ježeva kuća, redateljice Eve Cvijanović uz gromoglasni pljesak publike okupljene u Domu kulture u Cavtatu završeno je prvo izdanje Unseen mini film festivala.

Kroz pet festivalskih dana, organizatori i gosti festivala ponudili su publici bogat filmski, diskurzivni i muzički program oživljavajući kulturno bilo grada u ovim jesenskim postsezonskim vremenima.

Na Unseenu prikazano je četrdesetak filmova u nekoliko programa pri čemu valja istaknuti program Selekcije mladih autora koji se fokusirao na prve filmske radove autora do 35 godina iz Hrvatske, Bugarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Kroz program Gosti festivala – Unseen se odlučio u prvoj godini povezati i umrežiti s priznatim filmskim institucijama u Hrvatskoj i okruženju: filmskom organizacijom Restart i Dokufestom iz Prizrena koji su u programu prikazali filmove nastale u njihovim obrazovanim programima.

-Posebno nas je veselila posjećenost festivala te odaziv i podrška lokalne zajednice u svim festivalskim aktivnostima. Festival je uspio oživjeti neke zaboravljene lokacije u javnom prostoru, a Vila Banac je tri večeri za redom bila pozornica za muzički dio programa. U pet festivalskih dana svakodnevno smo svjedočili ispunjenom Domu kulture i pozitivnim reakcijama svih okupljenih, a posebno nas je razgalila atmosfera tijekom projekcija filmova u sklopu dječjeg programa. To nam je najveći poticaj za nastavak i daljnje unapređenje festivala. Do sljedeće godine! – poručio je tim Unseen mini film festivala – Karla Crnčević, Mila Pavičević, Orsat Franković, Mario Kikaš koji su se zahvalili volonterima bez kojih bi sve bilo teže, osobito Maroju Sardeliću i Žarku Dragojeviću.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana