DuList INKultura

UNSEEN MINI FILM FESTIVAL Za kraj gromoglasan pljesak ‘Ježevoj kući’

UNSEEN MINI FILM FESTIVAL Za kraj gromoglasan pljesak 'Ježevoj kući'

Projekcijom animiranog filma Ježeva kuća, redateljice Eve Cvijanović uz gromoglasni pljesak publike okupljene u Domu kulture u Cavtatu završeno je prvo izdanje Unseen mini film festivala.

Kroz pet festivalskih dana, organizatori i gosti festivala ponudili su publici bogat filmski, diskurzivni i muzički program oživljavajući kulturno bilo grada u ovim jesenskim postsezonskim vremenima.

Na Unseenu prikazano je četrdesetak filmova u nekoliko programa pri čemu valja istaknuti program Selekcije mladih autora koji se fokusirao na prve filmske radove autora do 35 godina iz Hrvatske, Bugarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Kroz program Gosti festivala – Unseen se odlučio u prvoj godini povezati i umrežiti s priznatim filmskim institucijama u Hrvatskoj i okruženju: filmskom organizacijom Restart i Dokufestom iz Prizrena koji su u programu prikazali filmove nastale u njihovim obrazovanim programima.

-Posebno nas je veselila posjećenost festivala te odaziv i podrška lokalne zajednice u svim festivalskim aktivnostima. Festival je uspio oživjeti neke zaboravljene lokacije u javnom prostoru, a Vila Banac je tri večeri za redom bila pozornica za muzički dio programa. U pet festivalskih dana svakodnevno smo svjedočili ispunjenom Domu kulture i pozitivnim reakcijama svih okupljenih, a posebno nas je razgalila atmosfera tijekom projekcija filmova u sklopu dječjeg programa. To nam je najveći poticaj za nastavak i daljnje unapređenje festivala. Do sljedeće godine! – poručio je tim Unseen mini film festivala – Karla Crnčević, Mila Pavičević, Orsat Franković, Mario Kikaš koji su se zahvalili volonterima bez kojih bi sve bilo teže, osobito Maroju Sardeliću i Žarku Dragojeviću.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist