DuList IN

UNSEEN FESTIVAL Projekcije filmova ‘Kratkog Unseena’

UNSEEN FESTIVAL Projekcije filmova 'Kratkog Unseena'

Prvih pet od ukupno 17 filmova iz selekcije javnog poziva ovogodišnjeg Unseen mini filmskog festivala, prikazano je jučer u parku ispred Hotela Supetar u Cavtatu. Uslijedio je izbor Kina Mediteran – film Leptiri turskog redatelja Tolge Karaçelika koji je osvojio glavnu nagradu žirija na Sundance Film Festivalu 2018., a oduševio je i cavtatsku publiku na projekciji u Domu kulture. Filmski izbor festivalskog žirija u sastavu Ana Opalić, Ivana Ivković i Srdjana Cvijetić, prikazat će se u Cavtatu i u petak i subotu, od 19 sati.

Kratki Unseen 28. rujna:

Bojan Mrđenović: Zabava
Sorayos Prapapan: Death of the Sound Man
Jovana Kovanović: Prioritet
Luka Galešić: Stampedo
Jovana Avramović: Tišina

Filmskim projekcijama prethodit će nastavak jučer započetog diskurzivnog programa koji moderira Mario Kikaš. Nakon razgovora s umjetničkim voditeljem Kina Mediteran Alenom Munitićem, danas od 18 sati u Cavtatu gostuje Veton Nurkollari – umjetnički direktor DokuFesta, najvećeg festivala dokumentarnog i kratkog filma na Kosovu, koji je, zajedno sa suradnicima, osnovao 2002. godine. Nurkollari je i kustos programa DokuFoto, godišnje izložbe dokumentarnih fotografija koja se organizira za vrijeme festivala te član savjetodavnog odbora Balkanskog dokumentarnog centra i član povjerenstva za odabir Cinema Eye Honors, organizacije koja prepoznaje i nagrađuje iznimne doprinose u dokumentarnom filmu. Jedan je od osnivača Albanskog kinematografskog projekta te je član Europske filmske akademije i Europskog parlamenta za kulturu.

Nakon razgovora s Nurkollarijem i projekcija filmova „Kratkog Unseena“, cavtatska će publika u 21 sat imati priliku pogledati i film Billa Morrisona Dawson City: Frozen Time, po izboru selektora filmskog programa ovogodišnjeg Unseena Vetona Nurkollarija.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist