Natrag
18.2.2019 19:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Unija uvjerena u kvalitetno povezivanje Dubrovnika

16.8.2012 @ 22:09 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Gradski, državi i europski dužnosnici obišli su gradilište Pelješkog mosta.

Zaključak je onaj kojeg svi stanovnici Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije već odavno znaju
– Dubrovnik se na adekvatan način nužno mora povezati s ostatkom Hrvatske.

Gradilište su, naime, obišli gradonačelnik Andro Vlahušić, pomoćnik ministra prometa Jasmin Krizmanić i voditelj odjela za infrastrukturne projekte Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Richard Masa su sa suradnicima.

Posjet tehničke inspekcije Europske unije, obavještavaju iz gradske uprave, dio je užurbanih aktivnosti Vlade i Delegacije EU nakon prihvaćanja inicijative spajanja juga Hrvatske koju je ministrica Vesna Pusić predstavila Europskoj komisiji u Bruxellesu. Predstavnicima Europske unije predstavljeni su projekti mosta Pelješac i koridora preko Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Vlahušić je posebno istaknuo kako je većina građana Hrvatske podržala ulazak u Europsku uniju zbog povećanja slobode kretanja, dok građani Dubrovnika i okolice strahuju od izolacije ukoliko se do uspostave Schengenskog režima ne pronađe kvalitetno cestovno rješenje. Predstavnici Unije su izrazili uvjerenje kako će se do tada pronaći kvalitetno rješenje čiju će realizaciju EU biti spremna sufinancirati.

Foto: www.dubrovnik.hr

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana