Aktualno

UNIDU Rektor uručio priznanja za najbolje studente u projektu WebPoSt

UNIDU Rektor uručio priznanja za najbolje studente u projektu WebPoSt

U prostorijama Rektorata Sveučilišta u Dubrovniku održano je proglašenje najboljih studentskih radova i dodjela pohvalnica u projektu WebPoSt, koji se odnosi na izradu web-stranica poduzetnicima od strane samih studenata.

-Ovo je najbolji primjer suradnje studentske zajednice i lokalnog sektora. Posebno mi je drago što je broj studenata koji sudjeluju u ovom projektu iz godine u godinu sve veći. Jako je važno da mladi ljudi tijekom svog studiranja imaju priliku osjetiti kako funkcionira stvaran svijet sa svojim pozitivnim, ali i negativnim aspektima – poručio je u svom obraćanju rektor prof. dr. sc. Nikša Burum.

U projektu WebPoSt prvo mjesto osvojila je studentica Magdalena Kačić-Barišić za Plesni studio Step ‘n’ Jazz i za Lorea turistički objekt. Drugo mjesto osvojio je student Stijepo Legeny za web stranicu Lentus d.o.o., a treće mjesto pripalo je studentu Nevenku Prci za web stranicu Aster kulturno društvo – Dubrovnik.

Suradnja na projektu WebPoSt Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatske gospodarske komore u Dubrovniku započela je akademske 2012./2013. Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izradili su web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i udrugama te su tako svoje teorijsko znanje primijenili u praksi, a mali su poduzetnici i udruge besplatno dobili web-stranicu za prezentaciju svojeg poslovanja. Dosadašnje iskustvo na projektu WebPoSt pokazalo je da postoji veliki interes i poduzetnika i studenata, što je bio poticaj da se suradnja između znanosti i struke nastavi.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist