DuList IN

UNIDU Izbor pjesme koja ne ide na Euroviziju

UNIDU Izbor pjesme koja ne ide na Euroviziju

Trasheta je emisija na koju su slušatelji UNIDU radija već naviknuli, a idućih nekoliko tjedana imat će posebna izdanja – TraSHOWiziju, u kojoj će se birati pjesmu koja neće ići na Eurosong.

– A zašto? Jer nekima u redakciji već nedostaje ovakav show program i pokušat ćemo na radiju napraviti nešto slično. Srijeda je ionako rezervirana za večernje preslušavanje freških zabavnjaka i dance hitova 90-ih.

Hrvatska ove godine neće imati svog predstavnika na Eurosongu, ali zašto bi to značilo da ga ne trebamo birati? U moru zabavnjaka koji svakodnevno stižu u eter prava je šteta ne odabrati najbolje. Jednostavno bi bilo teško zamisliti godinu bez izlučnih večeri biranja lako pamtljivih nota i ostalog popratnog blještavila te televotinga. I dok se svi, kako kažu, odmaramo od loših plasmana na euroviziji, dosadnih izbora i namještanja, Uniduovci će ovom izboru pokušati dati staru slavu, doduše, na radiju.

Svjesni kako stvarno postoje zabavnjaci koji su rado slušani, a u našem programu ih gotovo nema (osim srijedom navečer) prošle smo godine (1. travnja!) pokušali promijeniti glazbeni odabir, ali na opće nezadovoljstvo smo odustali od zabavnjaka nakon par sati. Ipak, ostala je srijeda navečer i 60 minuta svega što inače ne sviramo u našem programu, i jedna i jedina Trasheta. I svi oni koji obožavaju glazbu koju sviramo preko tjedna već znaju da je taj sat u tjednu s razlogom drukčiji i da mogu nakratko ugasiti radio ili se nasmijati zajedno s nama.

To smo opravdali, a iduća tri tjedna idemo samo malo dalje – organizirati izbor pjesme koja ne ide na euroviziju, ali će se jednostavno odabrati i to televotingom. Izdvojili smo 20 najfreškijih aktualnih zabavnjaka koje ćemo predstaviti u dvije izlučne večeri, a treća će naravno biti finalna. Po pet najuspješnijih iz svake večeri ide u završnu i od njih deset, jedna pobjeđuje! I naravno, ne ide na Eurosong. Mi ćemo se sigurno dobro zabaviti, a bit će nam drago da publika dobro reagira na televotingu – istaknuli su voditelji ovog zabavnog showa koji jedva čekaju svoja tri specijala.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović