Natrag
18.2.2019 17:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

UNAPREĐENJE POMORSKE ZNANOSTI ‘Našem moru’ priznanje Ministarstva!

9.12.2015 @ 14:19 Dulist Aktualno
4;4

Podijelite:

Znanstveno – stručni časopis Sveučilišta u Dubrovniku „Naše more“ dobitnik je priznanja Ministarstva mora pomorstva, prometa i infrastrukture u kategoriji unapređenje pomorske znanosti.

Riječ je o tradicionalnom priznanju koje se uz blagdan Svetog Nikole dodjeluje zaslužnim pojedincima i tvrtkama iz pomorstva i brodarstva za doprinose u pomorskom i riječnom gospodarstvu, za doprinose promicanju pomorske znanosti i kulture te za traganje i spašavanje na moru i unapređenje pomorske sigurnosti.

Nagradu je preuzeo glavni urednik časopisa prof. dr. sc. Srećko Krile.
– Ova je nagrada veliko priznanje za dugogodišnji rad, koji je prepoznat i na najvišoj razini. To mnogo znači i mladom Sveučilištu, njegovom izdavaču, kao i Pomorskom odjelu, njegovom izvornom okrilju. Treba zahvaliti i brojnim autorima, recenzentima, prevoditeljima, lektorima i drugim suradnicima, i svima koji djelovanje ovog časopisa iskreno podupiru. Osnovna je namjera međunarodna prepoznatljivost časopisa i zadržavanje vodeće uloge između regionalnih časopisa na Mediteranu – rekao je Krile.

Časopis „Naše more“ pokrenut je davne 1919. godine od strane uglednih bankara, pomoraca i brodovlasnika iz Dubrovnika, no izlazio je samo dvije godine, te je ponovno pokrenut 1953. godine, dok uređivanje i izdavanje 1991. godine preuzima Veleučilište u Dubrovniku, a 2003. godine Sveučilište u Dubrovniku. Prioritetna znanstvena područja su tehničke, biotehničke i prirodne znanosti koje se bave morem, obalom i podmorjem. Časopis obrađuje teme iz navigacije, brodske tehnologije i strojarstva, brodske elektrotehnike i informatike, brodarstva, pomorskog gospodarstva, pomorskog prava, oceanologije, akvakulture, ekologije i biologije mora; dakle, problematiku mora i pomorstva u najširem smislu tog pojma. Također se bavi i temama vezanima uz povijest nautičkog i primorskog turizma, te aktivnostima specifičnim za pomorsko određenje naše zemlje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana