Zanimljivosti

Umro Vinko Coce

Poznati trogirski slavuj Vinko Coce preminuo je noćas oko 1 sat u KBC-u Split u 59. godini života.

Obitelj Vinka Coce shrvana je gubitkom. kako navodi vecernji.hr, navodno su im liječnici još ranije rekli kako je to pitanje vremena. Coce je u KBC-u Split bio u od svibnja ove godine.

Vinko Coce je rođen u rođen u Trogiru 22. prosinca 1954. godine. Nakon završene Obrtne škole, Coce radi u trogirskom brodogradilištu, a njegov interes za glazbu raste pa 1972. godine započinje suradnju s klapom Trogir uz koju ostaje sve do početka samostalne karijere. 1983. godine je primljen za zborskog tenora u profesionalnom mješovitom zboru HNK-a u Splitu, gdje pet godina uspješno pjeva pjeva cjeloviti operni repertoar.
Samostalnu karijeru započinje 1991. godine. Dvije godine kasnije snima svoj prvi album 'Mirno spavaj, ružo moja' koji je donio nekoliko hitova. Iste godine osvaja i Grad Prix na Splitskom festivalu zabavne glazbe s pjesmom 'Sićaš li se, Lungomare'. Zajedno s klapom Trogir dobiva i nagradu Porin.

Pročitajte još

Marko Car ima najbolje kobasice!

Dulist

Proljeće lagano kuca na vrata…

Dulist

Rotarijanci u dvadeset godina donirali 25 tisuća sadnica maslina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija