Natrag
17.2.2019 07:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Umro osnivač ACI-ja Veljko Barbieri

22.6.2013 @ 18:00 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Veljko Barbieri, poznati turistički menadžer i osnivač ACI-ja, umro je sinoć u svojoj 84. godini života.

U domaćoj javnosti Barbieri je zapamćen kao idejni tvorac i prvi direktor lanca nautičkih marina na Jadranu koji je vodio od 1983. do 1992. godine. Gradnja marina i danas se smatra jednim od najuspješnijih turističkih infrastrukturnih projekata u povijesti Hrvatske., a čak 16 izgrađeno ih je u samo 16 mjeseci.
Veljko Barbieri rođen je 1929. godine u Makarskoj, veći dio djetinjstva proveo je u Dubrovniku, dugo vremena živio je u Italiji, a pozne godine života proveo u Opatiji.
Osnivanje ACI-ja je neosporno bio njegov životni projekt. Takav sustav nautičkih marina i povezanih službi kakav je Barbieri zamislio tada je bio novitet na cijelom Mediteranu. Uspjevši realizirati projekt ACI, nakon devet godina upravljanja, Barbieri je ACI pretvorio u najveći servis za nautički turizam na istočnom Mediteranu, i dan dana priznat i poznat.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana