Natrag
21.2.2019 08:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Umro fra Marijan Baldo Zlovečera

3.9.2012 @ 6:38 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

U franjevačkom samostanu u Cavtatu u nedjelju, 2. rujna u 79. godini života, 51. godini redovništva i 47. godini svećeništva preminuo je fra Marijan Baldo Zlovečera.

Član Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra, fra Marijan rođen je 18. listopada 1933. godine u Pridvorju od oca Joza i majke Mare r. Prokurica. Vojsku je služio u Prizrenu (Kosovo), gdje je nakon odsluženog dvogodišnjeg roka, od vojnog suda u Nišu osuđen na pet godina robije. Kaznu je izvršavao od 1955. do 1956. u Nišu i Požarevcu, a poslije toga proboravio je četiri godine na zloglasnom Golom otoku.

Franjevački habit obukao je 23. veljače 1961. na otočiću Košljunu, kada je i dobio redovničko ime fra Marijan. Teologiju je studirao u Samoboru, Zadru i Sieni (Italija). Svečane redovničke zavjete položio je 15. kolovoza 1965. godine, a za svećenika je zaređen 5. prosinca 1965. u Dubrovniku.

Veliki dio svećeničkog života proveo je radeći za naše iseljenike u Argentini i u Južnoj Africi. Nedavno je objavljena njegova knjiga „Na gumnu zla" u kojoj je opisao događaje na Golom otoku.

Sveta misa zadušnica i sprovod bit će u srijedu, 5. rujna u Franjevačkoj crkvi u Pridvorju s početkom u 16 sati.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana