Natrag
22.2.2019 05:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ulica koja će se zvati tvojim imenom

24.11.2011 @ 11:01 Dulist Kultura
9;9

Podijelite:

Knjiga Voja Šindolića „Ulica koja će se zvati tvojim imenom“ – U spomen na Milana Milišića predstavljena je ove srijede u Teatru Bursa. Knjigu je objavilo Društvo dubrovačkih pisaca u sklopu biblioteke Posebnih izdanja.

Na taj način pridružilo se programima obilježavanja 20. godišnjice smrti i 70. godišnjice rođenja pjesnika Milana Milišića koji je poginuo od neprijateljske granate u svom stanu na Pločama 5. listopada 1991. i bio prvom civilnom žrtvom srpsko – crnogorske agresije na Dubrovnik.

Šindolić u posveti knjizi donosi čitatelju svoja sjećanja na zajednička druženja s Milanom Milišićem kojeg je upoznao 1973. godine, svojih prvih pjesama i kasnijih prevodilačkih iskustava. Središnji dio knjige nudi izbor iz poezije Milana Milišića posvećene Dubrovniku pod naslovom „Sam ko neubrana naranča“, te autorovu „Elegiju za Milana Milišića“ napisanu nakon njegove tragične smrti.
Završne stranice knjige koja ujedno nosi i sličan naziv kao i poznata Milišićeva pjesma „Ulica koja će se zvati mojim imenom“, donose izbor fotografija iz osobnog Šindolićevog albuma, faksimile i Milišićevu skicu za naslovnicu prve Šindolićeve zbirke „Lakih nogu naokolo“.

Knjigu su uz autora Voja Šindolića, predstavili Boris Njavro, Vedran Benić i Davor Mojaš, dok je Studentski teatar Lero izveo dio glazbeno-scenskog recitala “Ljubičasti Stradun” koji je također u spomen na Milana Milišića doživio svoju premijeru prošlog tjedna u Dubrovniku. Program predstavljanja ove knjige vodio je Sebastijan Vukosavić.
 
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana