DuList IN

ULAZ SLOBODAN! Koncert ženske klape ‘Cavtajke’ u Slanici

ULAZ SLOBODAN! Koncert ženske klape 'Cavtajke' u Slanici

Ženska klapa „Cavtajke“ održat će koncert danas s početkom u 19.30 sati u prostoru Slanice tvrđave Revelin. Klapi će se pridružiti i cavtatski pjevač Vlaho Kordić, a program sadrži niz a capella pjesama i pjesama uz klavirsku pratnju poznatih autora i obrađivača tradicionalne dalmatinske pjesme. Ovaj koncert prethodi pozivnom gostovanju klape „Cavtajke“ u Sarajevo, gdje će klapa nadolazeći vikend izvesti dva koncerta.

Ženska klapa Cavtajke osnovana je 2003. godine te njeguje a capella pjevanje bazirano na tradicionalnoj, skladanoj, dalmatinskoj i sakralnoj pjesmi. Klapa je sudjelovala nekoliko puta na Omiškom festivalu, a godine 2011. na 1. natjecanju hrvatske vokalne tradicijske glazbe osvaja prvu nagradu stručnog ocjenivačkog suda u kategoriji mali vokalni sastavi, ansambli, klape. Ženska klapa Cavtajke trenutno nastupa u sastavu: Matea Magud, Josipa Vragolov, Ana Jasprica Duper, Jelena Kulišić, Olja Lasić, Ivana Špilj i Jele Butijer Gleđ. Umjetnički voditelj klapa je Matija Novaković.

Prošle godine, pored svojih redovitih nastupa, u sklopu otvorenja izložbe “Konavoska svadba” klapa Cavtajke je, s još nekoliko izvođača, izvela rekonstruirane svadbene napjeve Konavala, koje je sakupio i zapisao maestro Krešimir Magdić. Također „Cavtajke“ su održale samostalni humanitarni koncert “Za djecu Ruande”, koncertno gostovale u Sjevernoj Makedoniji, a godinu zaključile nastupom uz Dubrovački simfonijski orkestar.

Pjevač Vlaho Kordić solist je i član poznate konavoske muške klape Oštro. U gotovo dvadeset godina umjetničke karijere sa klapom Oštro je sudjelovao na mnogim festivalima, manifestacijama i kulturnim događanjima, snimao je glazbu tradicionalnih dalmatinskih klapskih napjeva, a paralelno nastupa i kao pjevač solist. Osnivač je i član vlastitog glazbenog kvarteta.

Koncert se održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a ulaz na koncert je slobodan.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović