Kultura

UKRAJINSKI KLASIČNI BALET Čudesan svijet Orašara stiže u Dubrovnik!

UKRAJINSKI KLASIČNI BALET Čudesan svijet Orašara stiže u Dubrovnik!

Jedno od najljepših i najpopularnijih djela klasične baletne umjetnosti koje tradicionalno u adventsko vrijeme očarava djecu i odrasle diljem svijeta, Orašar Petra Iljiča Čajkovskog, izvest će u sklopu šestog Dubrovačkog zimskog festivala ansambl Ukrajinskog klasičnog baleta. Orašar stiže u Sportsku dvoranu u Gospinom polju 10. prosinca s početkom u 19:30 sati.

Koreografiju potpisuje jedan od najpoznatijih koreografa, baletni majstor i laureat brojnih nagrada i međunarodnih priznanja Valerij Petrovič Kovtun. Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji, baletna trupa Ukrajinskog klasičnog baleta, čiji su solisti Nacionalne opere i baleta Kateryna Kurchenko i Serhii Klichain nositelji ukrajinskih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima te suvremene video projekcije koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu publiku. O popularnosti ovog baletnog ansambla dovoljno govori podatak da godišnje izvedu oko 300 baletnih predstava, od čega su prošle godine održali čak preko 70 izvedbi upravo Orašara.

Ulaznice za ovu klasičnu baletnu božićnu bajku s modernim zaokretom su već u prodaji po cijenama od 70 i 100 kuna, a dostupne su online putem servisa www.ulaznice.hr te na blagajnama KIC-a u Luži i restorana Dubravka na Brsaljama.

Uz Orašara, šesti Dubrovački zimski festival donosi i druge brojne dječje programe, a centralno okupljalište Stanica Sjeverni pol ove će godine biti smješteno u Kazalištu Bursa. Najmlađe će u novu godinu na dječjem dočeku uvesti omiljena Mia Dimšić, a održat će se i već tradicionalna Božićna bajka i Torta party uz nastup popularne Domenice.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist