Natrag
19.3.2019 03:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

UKRAJINKA S DUBROVAČKOM ADRESOM Margo Kulaš: U niti jednom gradu nisam se osjećala sigurno kao ovdje

26.3.2017 @ 13:06 Mia Njavro dulist IN
4;4

Podijelite:

Dubrovnik – moj drugi dom – nerijetko se u našem gradu mogu susresti, upoznati stranci koji su odlučili svoje domovine zamijeniti našim krajem. Jedna od njih Ukrajinka je Margo Kulaš, lingvistica koja je svoju sreću u našem gradu pronašla prije šest godina. Margo predaje engleski u Helen Doron školi, a rado nam je prepričala sličnosti i razlike između višemilijunske Odese i kako će reći, predivnog Dubrovnika.

– Iz Odese sam, milijunskog, razvijenog grada u kojem nema što nema. Dubrovnik je manji grad, stoga mi je bilo malo teže prilagoditi se na početku. Dosta stvari ti nedostaje, čudiš se kako nema, no kad usporediš veličinu grada, to je sve u redu i razumljivo. Sad sam već šestu godinu tu sad sam se skroz navikla. Najteže su bile one prve dvije godine, došla sam trudna, muž mi je bio na brodu… – počinje Margo svoju zanimljivu priču. Inače, ona i njeg suprug su se upoznali na putničkom brodu, a iskrcali su se u luku zvanu Dubrovnik.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana