DuList IN

UKRAJINKA S DUBROVAČKOM ADRESOM Margo Kulaš: U niti jednom gradu nisam se osjećala sigurno kao ovdje

Dubrovnik – moj drugi dom – nerijetko se u našem gradu mogu susresti, upoznati stranci koji su odlučili svoje domovine zamijeniti našim krajem. Jedna od njih Ukrajinka je Margo Kulaš, lingvistica koja je svoju sreću u našem gradu pronašla prije šest godina. Margo predaje engleski u Helen Doron školi, a rado nam je prepričala sličnosti i razlike između višemilijunske Odese i kako će reći, predivnog Dubrovnika.

– Iz Odese sam, milijunskog, razvijenog grada u kojem nema što nema. Dubrovnik je manji grad, stoga mi je bilo malo teže prilagoditi se na početku. Dosta stvari ti nedostaje, čudiš se kako nema, no kad usporediš veličinu grada, to je sve u redu i razumljivo. Sad sam već šestu godinu tu sad sam se skroz navikla. Najteže su bile one prve dvije godine, došla sam trudna, muž mi je bio na brodu… – počinje Margo svoju zanimljivu priču. Inače, ona i njeg suprug su se upoznali na putničkom brodu, a iskrcali su se u luku zvanu Dubrovnik.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Andrea Zvono krstila kćer, Adriana Đurđević je bila kuma

Dulist

TAJNE MATE JANKOVIĆA Probali smo rizot od bundeve poznatog chefa i izvrstan je!

Hrvoje Curić

Okušajte se u pripremi slatkih i slanih jela na radionicama Good Food-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija