Natrag
19.3.2019 09:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uklonjena antena Tele 2

23.9.2011 @ 22:50 Dulist Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Nakon što je usred povijesne jezgre Cavtata na zgradi u vlasništvu tvrtke Gordon d.o.o. na adresi Prijeko 62 mobilni operater Tele 2 bespravno postavio telekomunikacijsku antenu  bez odobrenja i znanja Općine Konavle ista je na zahtjev Općine, a pod prijetnjom ovrhe i uklonjena.

 

Općina Konavle reagirala je odmah nakon postavljanja antene obavijestivši o njenom bespravnom postavljanju i Konzervatorski odjel u Dubrovniku s obzirom da je postavljena u okviru zaštićene povijesne jezgre Cavtata, te građevinsku inspekciju i Agenciju za poštu i elektroničke medije.

Konzervatorski odjel u Dubrovniku odmah je reagirao i prema zabranio izvođenje daljnjih radova, a Općina Konavle je izdala rješenje o uklanjanju antenskog stupa.

-Općina Konavle iskoristila je sve pravne mogućnosti kako bi se uklonio antenski stup i spriječila buduća devastacija prostora. Ne može doći bilo tko i radit što ga je volja. – kazao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, infrastrukturu i gospodarenje nekretninama Općine Konavle Božo Lasić.

Inicijativu i rješenje Općine Konavle o uklanjanju antene podržali su i Dubrovački Zeleni forum. 
Na početku su se iz Tele 2 pozivajući se na važeći Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima, pozivali na to kako za postavljanje telekomunikacijskog odašiljača ne trebaju ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu, no na koncu upornošću iz Općine Konavle telekomunikacijska antena je ipak morala biti uklonjena.  

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana