Aktualno

Ukinute vinjete autobusima preko Pila

Baš kao što je i najavio, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić donio je odluku  o naknadi za prekomjernu upotrebu gradskih prometnica za turističke autobuse, koja će se primjenjivati od ožujka 2013. godine.

Tako prema odluci naknada za prekomjernu upotrebu gradskih prometnica – naknada za ulazak u obuhvat povijesne jezgre Grada Dubrovnika u 2013. godini za turističke autobuse iznosi 750 kuna za velike autobuse s više od 30 putnika, 400 kuna za srednje autobuse od 9 do 30 putnika i 200 kuna za male kombije od 8+1 mjesta.

Ove cijene primjenjivat će se od 1. ožujka do 30. studenog 2013. godine, dok se prometovanje u siječnju, veljači i prosincu neće naplaćivati.
Pometovanje turističkih autobusa naknadno će biti detaljnije regulirano posebnim naputkom o plaćanju.

Podsjetimo, još ove godine vrijedi stari naputak prema kojem postoji mogućnost uplate godišnje vinjete (za srednje autobuse do 30 mjesta 5000 kuna, a za velike autobuse preko 30m mjesta 11000 kuna), koje su ovom odlukom za 2013. godinu ukinute.

Također, cijene pojedinačnog stajanja autobusa će u usporedbi s ovom godinom znatno poskupiti, jer se još ove godine za autobuse preko 30 putnika plaća 370 kuna, za autobuse od 10 do 30 putnika 250 kuna, a za kombije do 10 putnika 100 kuna po stajanju.

Gradonačelnikovu odluku možete u cijelosti pročitati ovdje.

Pročitajte još

UGAŠEN POŽAR POVIŠE ZATONA Na terenu dežura 20 vatrogasaca

Dulist

NJIMA MINISTARSKE PLAĆE Vatrogasci i piloti kanadera su pravi heroji. Oni vole svoju zemlju

Dulist

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija