Aktualno

“Ukidanje brodskih linija je neprihvatljivo”

Načelnici općina s otoka Korčule i Lastova uputili su odgovor pomoćniku ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Nikoli Mendrili  i Agenciji za obalni linijski pomorski promet u pogledu određivanja državnih brodskih linija.

Općine ne prihvaćaju niti su suglasne s eventualnim ukidanjem dnevne linije s polaskom iz Splita u 10.30 sati, izmjenom minimalne učestalosti linije Orebić – Dominče, a pogotovo ukidanjem noćne linije 00.30 sati iz Korčule i 00.30 sati iz Orebića kao i promjene minimalnog kapaciteta 100/400 na 50/200.

Načelnici su također protiv ukidanja pristajanja u sezoni u Prigradici na brzobrodskoj liniji Korčula – (Prigradica) – Hvar – Split.

– Traženje ukidanja ovog pristajanja isključivo na zahtjev Grada Korčule nema nikakvih ekonomskih učinaka, te bismo po istom principu komoditeta mogli tražiti ukidanje pristajanja brzobrodske linije Split – Hvar – Vela Luka u Hvaru – navodi se u odgovoru četvorice načelnika.

Načelnici su podsjetili Mendrilu na načelan dogovor iz ožujka, na osnovu čega su zatražili uspostavu nove linije Lastovo – Korčula – Dubrovnik, koja bi “na optimalan način konačno povezala Općinu Lastovo sa županijskim središtem”.

– Smatramo suvišnim argumentirati naš nebrojeno puta ponavljan stav o broju pučanstva, depopulaciji otoka, razvijenosti naših Općina i otoka u cjelini, kao i potrebama gospodarstva i stanovnika ovog Otoka, koji unatoč svim problemima pokušava zadržati ovo malo stanovnika, a pogotovo mladih, na otoku – navodi se u odgovoru načelnika.

– Razvijati turizam, gospodarstvo i poduzetništvo u uvjetima ovakvih cijena trajektnih karata i na kraju biti svjedok još i ukidanju pojedinih linija radi uštede minornih sredstava u Državnom proračunu, za nas je neprihvatljivo – stoji u dopisu kojeg potpisuju načelnik Općine Vela Luka Boris Žuvela, načelnik Općine Blato Ivo Gavranić, načelnik Općine Smokvica Lenko Salečić i načelnik Općine Lastovo Miro Maričević.

Pročitajte još

Orlanda Tokić upalila svijeću ljubavi

Dulist

HUMANITARNA UTRKA Dubrovački vatrogasci prešli 666 skalina za Kolibriće

Dulist

IGOR BILBIJA Moje investicijsko ulaganje postalo je strateško ulaganje

Barbara Đurasović

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija