Crna kronika

Uhvaćena piromanka koja je izazvala nekoliko požara na Korčuli

Uhvaćena piromanka koja je izazvala nekoliko požara na Korčuli

Uhvaćena je piromanka koja je od utorka do četvrtka izazvala više požara na Korčuli.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula, 24-godišnjakinja se sumnjiči da je u vremenu od 21. do 23. srpnja, u mjestu Kneže, grad Korčula, izazvala više požara.

Nju se sumnjiči da je 21. srpnja oko 9.20 sati, u blizini jednog ugostiteljskog objekta na dva mjesta uz rub ceste zapalila nisko raslinje i suhu travu, nakon čega je i u skladištu ugostiteljskog objekta izazvala požar. Sva tri požara su intervencijom mještana i osoblja ugostiteljskog objekta ugašena.

Potom je dana 22. srpnja oko 11 sati, na dijelu neobrađenog zemljišta, upaljačem zapalila suhu travu i nisko raslinje. Opožarena je površina od oko 400 m2, a intervencijom DVD Korčula i mještana ovaj požar je ugašen u 12.35 sati.

Također se sumnjiči da je istog dana, oko 23 sata, pokraj dvorišta obiteljske kuće zapalila suhu travu, nakon čega je 24. srpnja, oko 2.40 sati, na katu kuće u kojoj boravi, izazvala požar koji je zahvatio zavjesu, vrata, klima uređaj i dio kreveta. U oba slučaja vlasnik kuće je vrlo brzo ugasio požare.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, osumnjičena je noćas, 24.srpnja, uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

 

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist