Crna kronika

Uhićen Konavljanin Luka Miličić

Uhićen Konavljanin Luka Miličić

Nakon intenzivne istrage o malverzacijama u Karlovačkoj banci, cijela obitelj Šola, Marija i tri sina, Petar, Tomislav i Sandi, inače član NO-a banke i njezin najveći dioničar te predsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza, uhićeni su jer su novcem banke financirali svoje privatne tvrtke.

USKOK zasad barata iznosom štete za banku od 37,5 milijuna kuna, dok su jednoj tvrtki izazvali štetu od 46,9 milijuna kuna. Uz njih uhićene su još četiri osobe koje su sudjelovale u malverzacijama.

Među uhićenima u USKOK-ovoj akciji je i Konavljanin Luka Miličić, bivši predsjednik uprave Dalekovoda i još tri osobe. Oni se sumnjiče za zlouporabe položaja i ovlasti teške oko 200 milijuna kuna, a USKOK istražuje kredite koje je Karlovačka banka davala raznim osobama vezano za poslove s nekretninama.

Miličić je uhićen navodno zbog sumnje da je u takvoj suradnji s Karlovačkom bankom oštetio Dalekovod za gotovo 50 milijuna kuna. U istrazi se spominju i brojne druge tvrtke koje su na određeni način sudjelovale u inkriminiranim poslovima, među kojima su i neka od najpoznatijih hrvatskih građevinskih poduzeća.

Inače, u svojoj dugogodišnjoj karijeri Luka Miličić veliki dio svoje poslovne karijere, od 1974., proveo je u Dalekovodu obavljajući različite dužnosti. Miličić je od rođenja navijač Hajduka. Četrdeset i četiri dana bio je član uprave koju je vodio Željko Jerkov. Jednako tako, Miličić bio je dugogodišnji predsjednik HAVK Mladost.

Pročitajte još

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist

Dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad u pritvoru

Dulist