Crna kronika

UHIĆEN 45-GODIŠNJAK Osumnjičen za 15 provala na Pilama i po Lapadu

UHIĆEN 45-GODIŠNJAK Osumnjičen za 15 provala na Pilama i po Lapadu

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ovih je dana razriješila i jedan slučaj imovinskog kriminaliteta. Naime, kako je pojasnio voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, riječ je o istraživanju koje je provodila kriminalistička postaja Dubrovnik, a vezano je za seriju provala koje su se dogodile u posljednja tri mjeseca na području Lapada i Pila, uglavom u ugostiteljske objekte.

-Jučer je uhićen 45-godišnjak s područja Dubrovnika, koji prije nije bio prijavljivan za takva ili slična kaznena djela i kriminalističkom je obradom utvrđeno da je počinio 11 kaznenih djela teške krađe provaljivanja te četiri kaznena djela teške krađe provaljivanja u pokušaju. Ispitan je jučer, a tijekom dana će biti predan pritvorskom nadzorniku – istaknuo je Tikvica.

Najveći broj kaznenih djela počinio je u studenom i prosincu prošle godine, njih 13, dok je preostale dvije počinio u studenom 2018. g. i veljači ove godine. Sumnjiči se da je tijekom noćnih sati, koristeći se pogodnim predmetima, nasilno ulazio u ugostiteljske objekte i trgovine odakle je otuđivao novac i tehničku opremu. Na opisani način provalio je u sedam trgovina, sedam ugostiteljskih objekata i jedan salon za masažu, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na iznos oko 40 tisuća kuna. Pretragom objekta kojeg koristi osumnjičenik pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist