Aktualno

UGOVOR TEŽAK 3,4 MILIJUNA KUNA Osigurana sredstva za uređenje dubrovačke dnevne bolnice

UGOVOR TEŽAK 3,4 MILIJUNA KUNA Osigurana sredstva za uređenje dubrovačke dnevne bolnice

U Općoj bolnici Dubrovnik u utorak je svečano potpisan ugovor o nabavi radova uređenja oftalmološke operacijske sale i dermatovenerologije vrijedan 3,4 milijuna kuna u sklopu projekta ”Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću”.

Ugovor su potpisali ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić i predsjednik Uprave tvrtke izvođača Tromont Ivan Parčina, a potpisivanju su nazočili župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević.

Ukupna vrijednost projekta Dnevne bolnice iznosi 50.853.801,07 kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 49.745.477,22 kune.

Cilj projekta je nadogradnja DB u Dubrovniku, te uspostava DB Metković zbog povećanja kvalitete i učinkovitosti pružanja bolničkih usluga, smanjenja broja pacijenata na akutnom liječenju, te povećanja dnevno-bolničkih kapaciteta u DNZ.

Adaptacijom postojeće zgrade unutar OB Dubrovnik (uređenje oftalmološke operacijske sale i dermatovenerologije), rekonstrukcijom zgrade za DB Metković, te nabavom i ugradnjom suvremene opreme očekuje se povećanje dostupnosti zdravstvene skrbi i povećanje učinkovitosti, te racionalizacije troškova poslovanja OB Dubrovnik.

DB će imati značajan regionalni utjecaj s obzirom na broj osiguranih osoba koji gravitiraju OB Dubrovnik.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić istaknuo je kako je ovo dobro grupiranje ambulanti kojim će se podignuti kvaliteta usluge.

”Nedavno smo potpisali ugovor za građevinski dio Dnevne bolnice u Metkoviću, a ovo je nastavak. Nakon izgradnje slijede nam pojedinačni ugovori za opremanje suvremenom aparaturom što će povećati opseg usluga, osuvremeniti ga te omogućiti i da ljudi kraće stoje u bolnici. I pacijenti i liječnici će biti zadovoljniji”, rekao je ravnatelj Bekić.

Župan Dobroslavić čestitao je bolnici na realizaciji ovog dijela projekta.

”Prošli tjedan smo potpisali ugovor za građevinske radove u Metkoviću, ovaj projekt moramo dovesti do kraja. Dali smo obećanje da ćemo napraviti Dnevnu bolnicu, to je dobro za sve nas jer moramo ujednačiti dostupnost zdravstvenih usluga. Ovo je primjer dobrog korištenja europskih sredstava”, rekao je župan Dobroslavić.

Inače, prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, za Adaptaciju i opremanje DB Dubrovnik predviđen je iznos od 26.029.950 kuna (uključuje radove uređenja oftalmološke operacijske sale i dermatovenerologije, stručno tehnički nadzor nad izvođenjem radova, te nabavu opreme) , dok je za Rekonstrukciju postojeće građevine za DB Metković predviđen iznos od 21.264.046,88 kuna (uključuje radove rekonstrukcije (promjena namjene i dogradnja) postojeće građevine javne i društvene namjene zgrade Općinskog suda u zdravstvenu ustanovu – Dnevnu bolnicu Metković, podružnicu OB Dubrovnik).

Rok izvođenja je sedam mjeseci od uvođenja u posao.

Pročitajte još

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist