Aktualno

Ugovor s BiH revidirati, a ne ratificirati

Ugovor s BiH revidirati, a ne ratificirati

Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s  Nenadom Vekarićem, Stjepanom Ćosićem i Nikom Kapetanićem, trojicom autora knjige „Hrvatska granica na Kleku“, razgovarao o aktualnom problemu razgraničenja s BiH kod Neuma.

Tom su prilikom autori knjige, u čijem  je izdavanju sudjelovao i četvrti autor- pokojni Pero Ljubić,  kazali kako su prikupili dodatne dokaze kako su Veliki i Mali škoj te vrh Kleka hrvatski teritorij te kako o tome namjeravaju objaviti novu knjigu i u njoj pojasniti sve argumente.
 
Župan je podržao trojicu dubrovačkih autora u namjeri  izdavanja knjige te je obećao i financijsku potporu za tu namjenu.
 
Na sastanku je utvrđeno jedinstveno uvjerenje da svi prikupljeni dokazi govore da je riječ o hrvatskom teritoriju. Stoga su naglasili kako se nikako ne bi smjelo ići u ratifikaciju ugovora o granici s BiH u Saboru već da bi se ugovor trebao revidirati. U protivnom, smatraju sudionici sastanka, ratifikacija bi značila odricanje od hrvatskog teritorija u korist druge države, a to smatraju neprihvatljivim.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist