Natrag
21.2.2019 11:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ugovor s BiH revidirati, a ne ratificirati

10.8.2012 @ 14:35 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s  Nenadom Vekarićem, Stjepanom Ćosićem i Nikom Kapetanićem, trojicom autora knjige „Hrvatska granica na Kleku“, razgovarao o aktualnom problemu razgraničenja s BiH kod Neuma.

Tom su prilikom autori knjige, u čijem  je izdavanju sudjelovao i četvrti autor- pokojni Pero Ljubić,  kazali kako su prikupili dodatne dokaze kako su Veliki i Mali škoj te vrh Kleka hrvatski teritorij te kako o tome namjeravaju objaviti novu knjigu i u njoj pojasniti sve argumente.
 
Župan je podržao trojicu dubrovačkih autora u namjeri  izdavanja knjige te je obećao i financijsku potporu za tu namjenu.
 
Na sastanku je utvrđeno jedinstveno uvjerenje da svi prikupljeni dokazi govore da je riječ o hrvatskom teritoriju. Stoga su naglasili kako se nikako ne bi smjelo ići u ratifikaciju ugovora o granici s BiH u Saboru već da bi se ugovor trebao revidirati. U protivnom, smatraju sudionici sastanka, ratifikacija bi značila odricanje od hrvatskog teritorija u korist druge države, a to smatraju neprihvatljivim.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana