Grad

UGOSTITELJI: Podržavamo prijedlog ograničenog plaćanja u eurima

Udruga ugostitelja Dubrovnik, kao krovna udruga koja obuhvaća ugostitelje pri Cehu ugostitelja županijske obrtničke komore i sekciju ugostitelja pri Gospodarskoj komori, podržava prijedlog uvođenja zakonski reguliranog i ograničenog plaćanja u eurima u turističkim destinacijama.

Kako su naveli u svom priopćenju, za njih je Dubrovnik, u kontekstu naplate u eurima u turističkim destinacijama, ‘značajan potencijal za dodatne prihode’ u sektorima trgovine i ugostiteljstva.

– Složni smo da smo, zbog nemogućnosti plaćanja u eurima, propustili milijune eura koji se potroše u drugim destinacijama – napominju iz Udruge i dodaju kako se to ne bi smjelo više dozvoljavati.

U priopćenju su naglasili kako pozdravljaju ‘zalaganje predstavnika u Saboru, stručnu javnost koja će premostiti potencijalne probleme i iznaći načine unutar zakonskih mogućnosti, te ponuditi regulirano rješenje ograničene naplate u eurima u realnom sektoru’.

– Zastupnicima u predstavničkim i izvršnim tijelima uvijek trebaju biti prioritet one poticajne mjere koje u gospodarstvu generiraju veće prihode. Imperativ je da to budu dobra zakonska rješenja koja olakšavaju i poboljšavaju poslovanje u realnom sektoru – napominju iz Udruge

Pročitajte još

FRANKOVIĆ PORUČIO ‘Nakon rata i razaranja, priča o Hrvatskoj započela je ispočetka’

Dulist

Plaže u Zatonu, Suđurđu i na Kalamoti ‘skockane’ za kupače

Dulist

U Stupi i na Boninovu odana počast poginulim braniteljima

Dulist