Grad

Ugostitelji, ovo su uvjeti koji će vas osloboditi plaćanja javne površine unutar Zidina

Ugostitelji, ovo su uvjeti koji će vas osloboditi plaćanja javne površine unutar Zidina

Na dnevnom redu 18. sjednice gradskog vijeća našao se i prijedlog zaključka o oslobađanju ugostitelja od plaćanja zakupnine za javne površine u zimskim mjesecima unutar povijesne jezgre, što je gradonačelnik najavio na sastanku s ugostiteljima u listopadu.

U prijedlogu stoji kako će Grad Dubrovnik osloboditi ugostitelje od plaćanja zakupnine u povijesnoj jezgri Grada koji se pretežno bave posluživanjem jela (restorani, konobe, pizzerije i slično) ukoliko svoju djelatnost budu obavljali od 01. prosinca 2018. godine do 28. veljače 2019. godine najmanje 8 sati dnevno, osim za državne praznike i blagdane kad mogu raditi po želji. Ugostitelji su dužni nadležnom upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom dostaviti zahtjev za oslobađanje od plaćanja zakupnine u ‘zimskim’ mjesecima, kao i pisanu izjavu o obavljanju djelatnosti u navedenom razdoblju. O svakom pojedinom zahtjevu odlučit će Gradonačelnik svojim zaključkom, a nadzor nad radom ugostiteljskih objekata provodit će Komunalno redarstvo.

U obrazloženju točke ističe se kako je u cilju produljenja turističke sezone, gradonačelnik Grada Dubrovnika u dogovoru s Udruženjem obrtnika Dubrovnik, predložio mjeru koja bi trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u Povijesnoj jezgri Grada na rad u zimskim mjesecima.

Povjerenstvo za izradu plana korištenja javnim površinama i određivanje visine zakupnine za korištenje javnim površinama je na sastanku od 20. studenog 2018. jednoglasno je prihvatilo navedeni prijedlog. Sukladno Odluci o zakupu javnih površina Gradonačelnik može odobriti oslobađanje od plaćanja zakupnine kad se javnom površinom koriste pravne osobe kojima je osnivač Grad Dubrovnik, udruge proizašle iz Domovinskog rata, državne i međunarodne humanitarne udruge i ustanove koje skrbe o odgoju i zaštiti djece, mladeži, invalida i starijih osoba za manifestacije humanitarnog i sličnog karaktera, političke skupove i prikupljanje potpisa.

– Od plaćanja zakupnine mogu se osloboditi i druge pravne i fizičke osobe za događanja od iznimne važnosti za Grad Dubrovnik. Produljenje turističke sezone od iznimnog je značaja za Grad Dubrovnik. Budući se radi o mjeri koja doprinosi boljoj turističkoj ponudi Grada Dubrovnika u zimskim mjesecima, riješeno je kao u dispozitivu zaključka – naglašeno je u obrazloženju.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist