Zanimljivosti

Uginuli dupin izvađen iz mora

Iz Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji obavještavaju javnost da je uginuli dupin izvađen iz mora pored Lokruma.

Naime, prema dojavi građana preko Centra 112 dupin je pronađen da pluta u moru između Portoča i nudističke plaže na otoku Lokrumu.

Sukladno Zakonu o zaštiti prirode i međunarodnim konvencijama o zaštiti ugroženih morskih životinja, Županija i ŽOC preuzeli su sporazumom sa Državnim zavodom za zaštitu prirode obvezu prijevoza životinja do kopna, a transport do Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu preuzima Državni zavod za zaštitu prirode.

Po nalogu zapovjednika ŽOC-a, lučkog kapetana Mata Kekeza, vađenje uginulog dupina iz mora i transport do Luke Dubrovnik proveden je od strane djelatnika broda u vlasništvu tvrtke CIAN d.o.o. iz Splita, stacioniranog u Luci Dubrovnik, kao jednog od dva broda čistaća koji djeluju za potrebe provođenja Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja  mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pročitajte još

Predstavljen Zbornik radova o Pupnatu autora Nevena Fazinića

Dulist

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

GOTOVA SANACIJA Peskarija se otvara ovog utorka!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija