Grad

UDRUGE MLADIH Maro i Baro, Bonsai, Luža sele u nove prostore

UDRUGE MLADIH Maro i Baro, Bonsai, Luža sele u nove prostore

Udruge mladih koje pod okriljem Centra za mlade Grada Dubrovnika djeluju u prostoru bivšeg hotela Stadion uskoro sele u novi prostor smješten u blizini autobusnog kolodvora, a pridružit će im se i udruge iz oblasti tehničke kulture.

Radi se o prostoru površine 474 metra kvadratna u vlasništvu Luke Dubrovnik čiji zakup je dogovoren na sastanku gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića s predsjednikom uprave Luke Dubrovnik Željkom Ragužem. Sastanku je bio nazočan i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, koji je objasnio punu opravdanost djelovanja Centra za mlade, kako ističu iz Grada Dubrovnika.

Naime, Centar za mlade Grada Dubrovnika u kolovozu prošle godine proslavio je svoj prvi rođendan, a samo u prvoj godini djelovanja Centra održano je 90 različitih događanja, uključujući radionice i predavanja. Pod okriljem Centra djeluju Udruga mladih „Maro i Baro“, Udruga „Bonsai“, UR institut, Udruga „Luža“, Društvo Naša djeca, Centar za karijere mladih i ESN (Erasmus Student Network). U sklopu Centra djeluje i Informativni centar za mlade/web portal INFORMADUR (osnovan 2014.) te psihološko savjetovalište za mlade, koje je u prostorima Centra počelo s radom u 2017. godini.

Zbog gotovo peterostruko veće površine novog prostora, što omogućuje i organizaciju većih događanja, u njemu će sada svoje mjesto sada naći i udruge tehničke kulture kao što su Futura, STEM garaža, RC Modeli i Foto klub Marin Getaldić, a koje se godinama nose s nedostatkom adekvatnog prostora ili djeluju u neodgovarajućim uvjetima. Centar za mlade bit će i sjedište Savjeta mladih Grada Dubrovnika.

Uređenju prostora pristupit će se odmah po potpisivanju ugovora o zakupu, koji je u pripremi i iznosi 157 tisuća kuna s PDV-om na godišnjoj razini, a moći će se koristiti od 1. svibnja ove godine.

Nove prostore za smještaj i rad udruga mladih bilo je potrebno definirati zbog skore obnove bivšeg Hotela Stadion. Podsjetimo, rekonstrukcija preostalih neobnovljenih prostora bivšeg Hotela Stadion, u okviru gradskog bazena u Gružu, trebala bi započeti nakon provedene javne nabave za radove koja je raspisana 29. ožujka.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist