Zanimljivosti

Udruga Slatki život posjetila Klišku tvrđavu

Udruga Slatki život posjetila Klišku tvrđavu

Udruga Slatki život se vratila iz Splita s održane XIV. Koordinacije udruga  i Susreta dijabetičara Dalmacije koja se održavala 5. listopada.

Slatki život je ujedno ovim izletom obilježila devet godina rada i rođendan udruge. Članovi udruge su ranom zorom krenuli autobusom u Hotel Zagreb u Duilovu, gdje je bilo okupljanje sudionika.

Organizator programa, Splitsko dijabetičko društvo, je povelo nazočne članove dalmatinskih udruga do Kliške tvrđava, a koja se nalazi u istoimenom mjestu Klis.

– Zbog svog strateškog položaja na prijelazu iz Splita u Zagoru i Bosnu, stoljećima su se na tom prostoru vodili bojevi za prevlast nad njime. Kliška tvrđava predstavlja jednu od najistaknutijih utvrda u Hrvatskoj. Svjedočili smo o burnoj prošlosti našeg naroda, o žrtvi koju su naši preci nesebično ugrađivali u mozaik cjelokupne civilizacijske pripadnosti. Na to možemo i moramo biti ponosni i dužnost nam je prenositi na nova pokoljenja – ističu iz udruge Slatki život.

Nakon ugodno provedenog vremena vratili su se u hotel na ruček, potom na javnu tribinu o novostima u zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju kroničnih bolesnika – osoba sa šećernom bolešću i radna sjednica XIV. Koordinacije.
Naša zbilja su  učestala i kontinuirana smanjivanja prava na zdravstvenu zaštitu, pravo na  pomagala i lijekove, a isto će dovest do katastrofalnih posljedica za oboljele, njihove obitelji,  zdravstveni sustav, ekonomski sustav i  cijelu zemlju – napominju iz udruge.

Put je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, a djeca i roditelji na istom zahvaljuju, te najavljuju nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.
 

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist