Hrvatska

UDRUGA ‘NOVI KORAK’ ‘Olakšajmo svakodnevicu našim dragovoljcima i njihovim obiteljima

UDRUGA 'NOVI KORAK' 'Olakšajmo svakodnevicu našim dragovoljcima i njihovim obiteljima

‘Novi korak’, hrvatska udruga osoba s amputacijom ekstremiteta, okuplja osobe s invaliditetom koji su oboljeli i stradali u Domovinskom ratu. Riječ je o dragovoljcima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Cilj i svrha osnivanja Udruge je pružati financijsku potporu u vidu prikupljanja sredstava kroz donacije i humanitarne akcije koje će Udruga organizirati za: ortopedska pomagala, rehabilitaciju, lijekove, specijalističke preglede i operativne zahvate te biti posrednik u razmjeni iskustava oboljelih, i članova njihovih obitelji.

– Ponukani onim što vidimo, obilazeći naše Dragovoljce, odlučili smo, uz Vašu pomoć i uz pomoć naše bratske Udruge oboljelih branitelja istočne Slavonije, pomoći našim invalidima bez ekstremiteta i njihovoj djeci koji životare u surovim uvjetima. Odlučili smo pomoći Velimiru, Goranu i Srećku te njihovoj djeci i obitelji, da im olakšamo svakodnevicu, koju ne bismo nikome poželjeli. Uz pomoć Vas dobrih ljudi uspijevamo im pomoći, da kako tako prežive. Unatoč uvriježenom mišljenju kako naši Dragovoljci i invalidi imaju sve privilegije , situacija je ipak malo drugačija – pišu iz Udruge.

Velimir je Dragovoljac od 1990. godine. Nažalost ostao je bez lijeve noge. Prije dvije godine njega i njegova dva sina napustila je supruga i ostavila ih same. On i dva sina školaraca žive od 2.400 kuna njegove mirovine. Velimir ima samo 44 kilograma. Razlog tome je taj da on ne želi jesti , jer ako on bude jeo ,djeca neće imati dosta hrane. Nažalost od prije nekoliko dana su ostali bez ikakvih primanja, jer je i Velimir postao jedan od blokiranih građana. Uspjeli smo na nekoliko dana odgoditi isključivanje električne energije. Mlađi sin Marko kreće u srednju školu. Potrebno mu je osigurati knjige i odjeću za početak školske godine. Stariji sin završava srednju školu. Kao i Marku i njemu treba osigurati knjige i odjeću. Treba im osigurati nešto novca da poplaćaju režijske troškove , te da imaju nešto hrane, dok im ne odblokiramo primanja. Nadamo se da će Velimirov organizam izdržati režim bez hrane, dok im nešto ne riješimo.

Goran je Dragovoljac od 1991. godine. Također je invalid bez lijeve noge, iznad koljena. Goran živi sa četveročlanom obitelji u stanu koji je neprimjeren za osobu s invaliditetom. Do stana ima 64 stepenice. U kupatilo koje je širine 40 centimetara, ne može ući. Prije tjedan dana mu se urušio strop u sobi u kojoj spavaju Goran i njegova polupokretna majka. Na svu sreću u tom trenutku bili su kod liječnika tako da nitko nije stradao. Naši prijatelji iz udruge će izvršiti potrebite preinake kako bi mu omogućili da može ući u kupatilo, te sanirati krovište i strop kako bi mogli živjeti i spavati u normalnim uvjetima, ali moramo mu pomoći kupiti, neophodan materijal, jer sa svojom mirovinom od 1400 kuna, to je za našega suborca nemoguća misija.

Srećko je Dragovoljac od 1990. godine. Bio je pripadnik 3. Gardijske brigade, te je obišao sva ratišta u Hrvatskoj. Srećko je invalid bez desne potkoljenice. Skrbi se o supruzi i petoro djece, od kojih su četvero školarci, i maloj bebi. Žive kao podstanari, u teškim uvjetima. Srećko hitno treba novo stopalo, te specijalnu ortrozu za lijevu nogu. Za kupovinu adekvatnog stopala i ortroze treba oko 40.000 kuna, što je za ovu obitelj samo san.

– Nadamo se da čete podržati našu inicijativu, te našim invalidima Dragovoljcima , njihovoj djeci i obiteljima, pomoći, da im barem malo, poboljšati kvalitetu života. Pomoć nam je potrebna u financijskim sredstvima, ali isto tako bili bismo zahvalni i za građevinski materijal – istaknuli su iz Udruge, koju možete kontaktirati na:

HRVATSKA UDRUGA OSOBA S AMPUTACIJOM ‘NOVI KORAK’
ŠETALIŠTE KARDINALA FRANJE ŠEPERA 8C
31000 OSIJEK, HRVATSKA
TEL/FAX:+385-31-322-543 MOBITEL:+385-92-2843-842
E MAIL: Hrvatski.novi.korak@gmail.com

UDRUGA 'NOVI KORAK' 'Olakšajmo svakodnevicu našim dragovoljcima i njihovim obiteljima

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist